• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda rutinski protiv Krke - 18. pobeda!

Autor mondo.rs

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i 18. pobedu u ovoj sezoni ABA lige pošto su pred svojim navijačima rutinski savladali Krku 79:62. Odmarao Ognjen Kuzmić.

 Zvezda rutinski protiv Krke - 18. pobeda! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Prvoplasirani protiv poslednjeplasiranog tima ABA lige - i bez ikakvog iznenađenja.

Košarkaši Crvene zvezde mts odigrali su maksimalno ozbiljno susret protiv Krke i stigli do 18. pobede iz isto toliko mečeva u ABA ligi, a trener Radonjić usput je odmorio i Ognjena Kuzmića koji je bio igrač odluke pre samo četiri dana protiv Fenerbahčea.

Crveno-beli su još na startu meča napravili "bezbednu razliku" i do kraja meča je održavali protiv inferiornog rivala koji je tek na kraju susreta odigrao nešto kvalitetnije.

To je ujedno bila i 199. pobeda za crnogorskog stručnjaka, a uoči početka susreta navijači su ga pozdravili aplauzom i uručili mu poklon pošto je postao trener sa najvećim brojem utakmica na klupi Zvezde.

Kod Zvezde su se upisali svi košarkaši koji su istrčali na parket, i niko nije odigrao manje od 10 minuta, a ovoga puta je "iskočio" Nemanja Dangubić sa 13 poena i 8 skokova.

CRVENA ZVEZDA - KRKA 79:62 (24:14, 21:14, 13:14, 21:20)

Samo na početku meča je Crvena zvezda odigrala "mekanije" i dozvolila Krki da povede na nekoliko minuta, a nakon tri uzastopne promašene trojke, što je navijače možda podsetilo na loše šutersko meče protiv Mega Leksa, počeo je "rafal" Zvezde kojim je stečena prva ozbiljnija prednost.

Zvezda - KRKA
Izvor: YouTube

Raspoloženi su bili Nemanja Dangubić i Milko Bjelica, nešto kasnije im se priključio i Marko Gudurić lepim potezima.

Pad u procentima šuta usledio je u ružnoj trećoj četvrtini u kojoj su se mučili igrači oba tima, nisu mogli da "potrefe ritam", dok su i jedni i drugi bili daleko raspoloženiji u poslednjoj deonici.

Tada se "probudio" Marko Luković i spustio razliku do 13 razlike, ali ne i ispod toga...

Tako je Krka stigla do DESETOG uzastopnog poraza u ABA ligi i ostaje "fenjeraš".

Izvor: MONDO

Osim ranije pomenutog Nemanje Dangubića – samo je još Marko Simonović bio dvocifren (11), mada je i on "dozirao" šut do poslednjih dva minuta kada je trojkama prekinuo Krku i rešio pitanje pobednika. Nejt Volters je bio raznovrstan – 9 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Isti košgeterski učinak imao je i Milko Bjelica, dok ga je na poziciji centra u poslednjih nekoliko minuta, zbog pet ličnih grešaka, menjao i Dion Tompson koji je imao 6 poena i 6 skokova, i opet ostavio dobar utisak kod domaćina.

Luka Mitrović i Branko Lazić su postigli po 7 poena, dok je Marko Gudurić imao poen više, ali i 5 izgubljenih lopti.

Kod Krke je prednjačio Marko Luković sa 20 poena, dok je 9 dodao Erjon Kastrati.

Zvezda u narednom kolu igra protiv FMP-a, dok Krka čeka Cedevitu.

IZ MINUTA U MINUT:

40' Tompson beleži poene sa slobodnih bacanja, a Ritlop smanjuje na "-17". Kraj meča - 79:62.

39'
Dion Tompson će do kraja meča igrati "peticu", a novu trojku beleži Simonović (77:60)

38'
Nakon serije poena iz igre "penalima" istu razliku drže Dobrić i Luković. Luković je imao šansu da vrati razliku i na deset poena razlike, ali nakon tehničke Bjelice promašuje slobodno bacanje, pa šuteve za dva i tri poena. To kažnjava Marko Simonović trojkom i rešava pitanje pobednika (74:58)

36'
Marko Luković trojkama vraća Krku u meč, doduše malo prekasno (69:56)

34'
Zvezda pokušava da još pojača prednost, ali na poene Voltersa (dvojka+trojka) odgovaraju istom merom Žiga Dimec i Marko Luković (69:49)

33'
Malo razigravačkih majstorija Voltersa za Bjelica, koji je navikao navijače Zvezde da uglavnom gleda "šut" i tek onda sve ostalo, a slobodna bacanja Branka Lazića nakon nesportske vode crveno-bele ponovo na sigurnih dvadeset razlike (64:44)

32'
Marko Luković postaje najefikasniji igrač Krke (9) sa novim poenima sa "penala", da bi ovu mini-seriju gostiju prekinuo kapiten Zvezde Luka Mitrović (60:44)

30'
Serija 4:0 Krke na kraju četvrtine, dobar je bio Kastrati u tom segmentu (58:42)

29'
Lepo se snašao Dion Tompson na asistenciju Gudurića i stigao do novih poena, pa "rafali" Kužnika i Dangubića. Posebno spektakularna je bila trojka Zvezdinog najefikasnijeg igrača, na isteku napada, sa devet metara - o tablu! (58:38)

28'
Slobodna bacanja Darka Jukića, ali onda dobra odbrana i lagano zakucavanje za Gudurića (53:33)

27'
Gledamo najlošiju, a i najružniju četvrtinu u meču – koja je pritom i neefikasna. Nemanja Dangubić uzima najviše šuteva za sada, pa pogađa još jednu dvojku i stiže do svog desetog poena. Samim tim, i Zvezda ide na dvadeset razlike (51:31)

25'
Lep potez Lukovića, sjajno se snašao nakon smušenog napada Krke, pa odgovara Luka Mitrović i posle pet minute košarke u trećoj četvrtini postiže prve poene iz igre za Zvezdu (49:31)

23'
Seriju promašaja u šutu za tri poena na obe strane prekida Nemanja Dangubić i beleži prve poene za Zvezdu u nastavku, sa slobodnih bacanja (47:29)

21'
Tompson je u ove tri utakmice u dresu Zvezde postao upečatljiv sa izlaznim pasom za tri poena, ali promašuje Dangubić, da bi nakon ofanzivnog skoka i faula nad njim neprecizan bio i Luka Mitrović. Dva puta. Za Krku je na polovičan bio Rojc (45:29)

I POLUVREME

20'
Razigrao se najbolji igrač gostiju Marko Luković, ali je i Marko Simonović koji na "dvojku" odgovara "trojkom". To su i poslednji poeni koje smo videli u ovom poluvremenu (45:28).

Kod Zvezde su se upisali svi košarkaši koji su ušli u igru, izgleda da će se odmarati Ognjen Kuzmić, pa je tako najefikasniji Milko Bjelica sa 7 poena. Po 6 su dali Gudurić i Dangubić, dok 5 ima Lazić. Kod Krke Eliot 6, Kari 5, Luković 5...


19'
Igra se Zvezda, upisuje se Dobrić posle alej-upa dodavanja Simonovića, da bi Luković i Eliot napravili kratku seriju 5:0, poenima "bez koske". Sve to prekida Milko Bjelica sa dva pogođena "penala" (42:26)

17'
Serija promašaja, i to iz dobrih pozicija, ali to prekida Stefan Jović laganim polaganjem na asistenciju Ognjena Dobrića.




16'
Simonović pravi dobru varku i postiže dugu dvojku, na parketu i Ognjen Dobrić (36:21)

15'
Kontra Voltersa i laki poeni, pa Marko Gudurić donosi najveću prednost Zvezdi "+13". Sjajno je ubacio na drugi obruč najefikasniji igrač Zvezde (34:21)

14'
Step-bek Marka Gudurića, savršeno! Potom krađa Branka Lazića i nesportska Karija. Precizan je bek Zvezde (30:21)

13'
Bolji ulazak Krke u drugu četvrtinu, pa posle lakih poena Bunića - i Eliot precizan sa slobodnih bacanja (26:19)

12'
Na parketu i Dion Tompson i odmah pravi ličnu grešku, ali promašuje Jukić - da bi već u narednom napadu Kari pogodio prvu trojku za goste. Tompson iz okreta (26:17)

10'
Forsira Lazić, ali šut završava na tabli, da bi Krka bila strpljiva i u poslednjim trenucima smanjila zaostatak na deset poena razlike. Eliot je pogodio. (24:14)

9'
Odmah po ulasku trojku postiže i Branko Lazić, pa brzi poeni Eliota i Voltersa (24:12) 

8' Poeni Mitrovića, pa druga trojka Dangubića (19:8)

7' Pojačala je Zvezda odbranu, nema više lakih šuteva, poslednja tri napada Krke trajala su do kraja. Težak pad Kastratija u kontri, podmetnuo se Volters, pa Slovenac poput Gudurića pogađa sa penala (14:8)

5' Nakon lošeg "otvaranja" meča sa trojkama - treća vezana. Čarls Dženkins iz ugla, pa se oprobao i Dangubić, a Gudurić hvata ofanzivni skok i dobija faul (12:6).

4' Mitrović bacanje, Rojc se fino snalazi nakon lošeg defanzivnog skoka Zvezde. Promašuje kapiten Zvezde šut za tri, a četvrti u prva četiri minuta za Zvezdu uzima Bjelica i pogađa za izjednačenje, pa Dangubić sa istog mesta za vođstvo (9:6)

2' - Bjelica uzima prva dva šuta na meču, ali je uspelo "samo" polaganje odgovaraju Rojc i Dimec za vođstvo (2:4)

- Startna petorka Zvezde: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović i Bjelica.

- Krka je bez pobede poslednjih devet kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC