• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Idemo dalje

Autor mondo.rs

Trener Partizana izjavio je da je "s jedne strane dobro" što je na gostovanju Olimpiji prekinuta duga serija pobeda.

 Aleksandar Džikić poslije poraza od Olimpije 74:68 Izvor: MN PRESS

Mnogo puta ove sezone, Partizan se vraćao iz rezultatskog deficita i ostvarivao pobede, često koševima u poslednjih nekoliko sekundi.

Ovog puta, u 18. kolu ABA lige, crno-beli su početkom četvrte četvrtine imali devet poena viška i - izgubili. Olimpija je čvrstom i borbenom partijom, uz dve ključne trojke Brendona Džefersona u finišu, slavila rezultatom 74:68.

Aleksandar Džikić konstatovao je da su "zmajčeki" i crno-beli odigrali još jednu uzbudljivu utakmicu, kao jesenas u Beogradu.

"Mislim da ne bi bilo nezasluženo da smo mi pobedili, kao oni u prvom meču. Ovde smo u jednom momentu imali devet razlike, ali su nas vrlo brzo nas stigli posle naših gluposti i taj deo utakmice mi se nije svideo. Na kraju smo imali otvorene šuteve, nismo ih pogodili, oni svoje jesu".

Izvor: MN PRESS


Partizan osam kola pre kraja ligaškog dela ima skor 14-4 i drži drugo mesto na tabeli, ispred Cedevite i Budućnosti sa po 13-5.

Poražen je posle 12 mečeva u oba takmičenja, a samo u ABA ligi nakon osam uspešnih kola.

"Idemo dalje. Prekinuli smo taj uspešan niz, što je s jedne strane verovatno dobro. Nastavljamo da igramo ABA, igramo FIBA Ligu šampiona i idemo po svome. Čekamo igrače koji izlaze iz povreda, pa ćemo da vidimo", istakao je Džikić.

On je u nedelju posle 15 dana pauze opet mogao da računa na Branislava Ratkovicu, doduše ne u uobičajenom kapacitetu, dok Đorđe Majstorović ni ovog puta nije ulazio u igru. Vanja Marinković i Frenk Robinson nisu ni putovali u Ljubljanu.

Ostaje da se vidi kako će se uklopiti novi Amerikanac, Džamon Gordon.

Mihajlo Andrić, jedan od junaka pobede u Belgiji sredinom nedelje, mogao je to da bude i protiv Olimpije, ali pri vođstvu domaćih od 66:65 nije uspeo da odgovori na prvu od dve Džefersonove trojke.

"Nismo najbolje počeli utakmicu, a kada smo napravili seriju i poveli sa devet razlike, nismo uspeli da iskontrolišemo to i rešimo utakmicu u svoju korist. Težak poraz za nas, a Olimpiji čestitam".

Olimpija - Partizan 74:68, 18. kolo ABA lige 2016/17
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


Crno-belima slede dve utakmice na domaćem parketu, u sredu protiv AEK-a (pretposlednje kolo FIBA takmičenja) i u subotu protiv FMP Železnika u 19. kolu ABA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC