• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona i Efes doveli nove centre

Autor mondo.rs

Dva pojačanja u jednom danu - Faverani i Kirk nastupaće u drugom delu Evrolige.

Dva potpisa u jednom danu.

Ako je posle 15 odigranih kola Evrolige, od 30 u ligaškom delu takmičenja, stupila na snagu zabrana transfera između samih učesnika najjačeg evropskog takmičenja, taj embargo ne važi za igrače iz drugih liga.

Tako su se Anadolu Efes i Barselona danas pojačali igračima koji su se pokazali dobro u Kini, odnosno Španiji i Evrokupu.

Istanbulski klub doveo je centra Aleksa Kirka (211, 25) iz Gvangžua, za koji je nastupio samo sedam puta ali uz odličan učinak: 17,7 poena i 10,1 skok.

Posle kratke epizode u Klivlendu, Kirk je igrao za Kanton u razvojnoj ligi, potom Pistoju u Palakanestru i na kraju Gvangžuu.

Kirk je došao u Efes da popuni mesto upražnjeno slanjem Alena Omića na pozajmicu u Unikahu iz Malage, koja se takmiči u ACB ligi i Evrokupu.

Upravo u ova dva takmičenja 213 centimetara visoki centar Vitor Faverani dokazao se ove sezone i zaradio neočekivani transfer u Barselonu, koja je 28-godišnjeg košarkaša dovela očekujući bar deo od Evrokup proseka: 11 poena, četiri skoka, 1,5 asistencija.

Faverani ima evroligaško iskustvo iz sezone 2008/09 kada je bio igrač Unikahe, mada je i prošle sezone zabeležio nekoliko nastupa kao košarkaš Makabija. On je dokazan ACB igrač, koji je pored Malage i Mursije igrao još za Valensiju, Saragosu i Bruesu, a 2013/14 sezonu proveo je u NBA ligi kao igrač Boston Seltiksa.

Barselona je s Brazilcem potpisala ugovor do kraja sezone 2017/18.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC