• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

El Monir: Konačno u Partizanu!

Autor mondo.rs

Bio je blizu Partizana 2014. godine, ali tada nije došao. Sad jeste. Partizan predstavio drugog novog igrača ove zime.

Izvor: MONDO/MN Press


Libijac Mohamed el Monir, nekadašnji fudbaler Jagodine (u dva navrata), koji je potom igrao za Dinamo iz Minska, a bio je i član fudbalske reprezentacije Libije na Afričkom kupu nacija 2012. godine, novi je igrač Partizana.

Trener Marko Nikolić i sportski direktor Ivica Iliev rekli su krajem prošle godine da su pojedine pozicije u timu popunjene, ali da to ne znači da ne treba pojačavati konkurenciju i da će, ako se ukaže prilika na tržištu, biti angažovan(i) igrač(i) odgovarajućeg kvaliteta.

"Monir ima kvalitet za Partizan i karakteristike potrebne timu. Izuzetno tehnički potkovan i neko je za koga mislim da će se uklopiti u sistem igre Partizana", rekao je za MONDO Ivica Iliev pre nekoliko dana kada smo i najavili ovaj transfer.

El Monir ima 24 godine i potpisao je ugovor na tri godine i nosiće broj 13. Zanimljivo, 2014. godine takođe je bio "na radaru" Partizana, ali se tada opredelio za povratak u Jagodinu.

Na poziciji levog beka, Partizan sada ima trojicu fudbalera - Nemanju Miletića, Miroslava Bogosavca i El Monira.

Monir je drugi Libijac u istoriji Partizana, posle napadača Mohameda Zabije (koji se nije dokazao), a treći je fudbaler sa imenom Mohamed - tako se zove i "Medo" Kamara.

Monir je drugi novi igrač Partizana u ovom prelaznom roku, posle napadača, Kamerunca Leandra Tavambe.

"Specifičnost ovog prelaznog roka je da imamo igrače koji su napokon u Partizanu. Mohamed je bio želja i pre dve godine, kada je trener takođe bio Marko Nikolić. Tada nismo uspeli da ga dovedemo, a sada su se složile kockice. I Tavamba je bio naša želja u prošlom januarskom roku, i sada smo uspeli da ga dovedemo. Isto važi i za štopera, koji je bio želja ranije i sada smo blizu da ga dovedemo", rekao je Iliev koji nije otkrio o kom štoperu je reč.

Nije saopšteno koliko je plaćen i kolika će mu biti plata.

Monir je pričao na engleskom jeziku i malo na srpskom jeziku.

"Čekao sam ovu šansu dugo, još dok sam bio u Jagodini. Imao sam dva puta šansu ranije da potpišem, ali nije bilo sreće. Presrećan sam, ovo je veliki izazov za mene. Hvala treneru Marku Nikoliću i svima koji su pokazali poverenje u mene. Čak i kad nisam bio u srpskom fudbalu, informisao sam se o Partizanu, o navijačima. Već se osećam kao da sam kod kuće. Moramo da budemo šampioni!", poručio je novi fudbaler crno-belih.

Dodao je da će dati sve od sebe i tako se zahvaliti i klubu i treneru što imaju toliko poverenja u njega. Kaže da ga ne brine konkurencija i da je normalno da u Partizanu ima kvalitetnih igrača na svim pozicijama.



Bilo mu je postavljeno pitanje i o zemljaku Zabiji:

"Zabi mi je kao brat i znam šta je sve prolazio, kakve probleme. Imao je mnogo problema i kad je došao, 'u glavi', osećao je pritisak. On je dobar dečko, ali ti problemi su mu, nažalost, otežali boravak u Partizanu. Nadam se da mogu da napravim drugačiju sliku nego što je Zabija ostavio".

El Monir kaže da se u Srbiji oseća kao kod kuće, preciznije rekao je: "Ovo je moja druga kuća, posle Libije, ovde sam živeo najduže".

Libijac je bio prilično opušten na konferenciji za novinare i samo je "verglao". Iliev je imao ovu opasku:

"Vidite da je baš opušten, raspričao se, nadam se da će tako i na terenu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC