• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(N)Ova baterija neće se pregrevati

Autori mondo.ba Autori mondo.rs Autori Stefan Tomašević

Kako bi pridobio pažnju korisnika južnokorejski proizvođač naglasio da će sledeći smartfon imati novi sistem kontrole toplote unutar uređaja.

Samsung Galaxy Note 7 pokrenuo je lavinu komentara prošle godine, kad se nekoliko desetina uređaja jednostavno istopila usled pregrevanja, najverovatnije. Samsung će 23. januara objaviti konačan rezultat istraživanja i otkriti šta je razlog topljenja jednog od najboljih telefona koje smo imali priliku da koristimo.

Upravo ova situacija je razlog zbog kojeg je LG poželeo da, par nedelja pred premijeru na MWC 2017 sajmu u Barseloni, naglasi korisnicima da će LG G6 baterija biti potpuno sigurna i nešto posebno. Imaće, poput baterija laptop računara, bakarne cevi, koje će razvoditi višak toplote iz i oko baterije u druge delove uređaja i do otvora telefona.

LG razvija novi sistem koji će omogućiti kvalitetno hlađenje baterije čak i u slučajevima kad temperatura dostigne 150 stepeni. Novi tip razvodnika i baterije u takvim situacijama hladiće je za oko 10 procenata više, nego slični metodi koje danas koriste taj i drugi proizvođači. Trenutno, LG želi da bateriju učini makar 15 odsto otpornijom na pregrevanje, nego što to sad traže SAD i EU regulatorna tela za kontrolu kvaliteta proizvoda, objavio je The Korea Herald.

Baterija će biti otpornija i na fizička oštećenja, jer i to je važno, pošto će LG G6 imati bateriju koju korisnik može da sam da izvadi i zameni. Trebalo bi da nova baterija bude "mirna" i ne eksplodira čak ni kad se probuši oštrim predmetom ili kad težak predmet padne na nju.

LG G6 trebalo bi da vidimo na MWC 2017 sajmu, koji počinje 27. februara i traje do 3. marta i, zgleda,da ćemo tek tad saznati koliko će jaka (mAh) biti LG G6 baterija...

Trenutno, sve dalje što možemo da vam kažemo jeste da nas pratite - potrudićemo se da budemo na LG premijeri slikom, rečju i videom! Od ove godine MobIT će pratiti MWC i druge premijere i video klipovima!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

LG G6 renders leaked
Izvor: MySmartPrice Web Technology Pvt Ltd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS