• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer zablistao posle šest meseci

Autor mondo.rs

Četvorostruki osvajač Australijan Opena uspešno startovao u Melburnu posle duge pauze. U 800. meču na tvrdoj podlozi savladao vršnjaka Jirgena Melcera u četiri seta.

Rodžer Federer uspešno je prebrodio prvo kolo Australijan Opena. Švajcarac je savladao vršnjaka Jirgena Melcera u četiri seta - 7:5, 3:6, 6:2, 6:2. Bila je, za neke starije, dobra prilika da se prisete njihovog duela na Oranž Boulu 1998. godine, kada su krčili put ka velikoj sceni, dok je za rekordera po broju osvojenih grend slem turnira to bio veliki ispit posle duge pauze.

"Biti ponovo ovde, pobediti, igrati protiv Jirgena... sve je to kul. Bilo je sjajno pričati na kraju pred publikom, osećati se kao deo turnira, praviti nove korake", prvo je rekao Federer nakon povratka na teren posle više od šest meseci.

Federeru, koji je u Melburn stigao kao 17. igrač na ATP listi, to je bio prvi takmičarski meč posle Vimbldona prošle godine.

"Ovaj meč je više o tome kako sam se izborio sa povratkom na teren. Zadovoljan sam kako je sve prošlo i nadam se da će sada biti lakše", prvo je rekao Federer.

Švajcarac je slavio posle dva sata igre i 19 odserviranih asova.

"Lepo je opet igrati tenis na centralnom terenu u Melburnu. Bio je to dug put, ali sam ga prošao. Ja sam u žrebu, što je divna stvar. Nadam se da mogu da se zadržim malo ovde. Svaki duel je odlična prilika za mene", izjavio je četvorostruki osvajač Australijan Opena posle trijumfa.

Fedi
Izvor: YouTube

Melcer, koji kao i Federer, ima 35 godina, pokušao je kao 300. igrač sa ATP liste da napravi iznenađenje i postane najlošije plasirani igrač kome je pošlo za rukom da eliminiše Švajcarca.

Posle žestokog otpora u prvom setu i izjednačenja rezultata verovao je da može da ponovi podvig iz njihovog poslednjeg duela, kada je slavio sa 2:0 u Monte Karlu 2011, ali ga je Federer "počistio" u nastavku i pokazao mu da je to "davno prošlo vreme".

Federer je upisao pobedu na 800. meču koji je odigrao na tvrdoj podlozi u karijeri i izborio plasman u drugu rundu takmičenja.

Možda i najbolji teniser u istoriji tamo će odmeriti snage sa 15 godina mlađim Amerikancem Noom Rubinom. Momak iz Njujorka, koji je 2014. osvojio juniorski Vimbldon, sa uspehom je prošao tri kola kvalifikacija na Aus Openu, a potom u maratonskom meču savladao svog zemljaka Bjorna Fratanđela - 6:7, 7:5, 3:6, 6:2, 6:2.

Federer i Rubin meč drugog kola igraće u četvrtak ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC