• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej: Taj poraz u finalu me je najviše boleo...

Autor mondo.rs

Najbolji teniser planete otkrio je da mu pet izgubljenih finala na Australijan Openu nisu najteže pala u karijeri

Endi Marej, prvi reket sveta, naoštren je da ove sezone prekine neslavnu tradiciju na Australijan Openu i konačno osvoji trofej.

Škot je izgubio pet finala u Melburnu u poslednjih sedam godina. Prvo je poražen od Rodžera Federera 2010, a onda mu je četiri puta "skalp" skinuo Novak Đoković, osvajač čak šest titula na prvom grend slemu sezone.

Marej, koji je prvi put kao prvi nosilac započeo takmičenje u Melburnu, uradio je dobar posao na startu turnira.

Morao je da se potrudi za pobedu protiv Ilje Marčenka iz Ukrajine (7:5, 7:6, 6:2) i zakazao je duel sa ruskim teniserom Andrejom Rubljevim, koji je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije.

Marej je posle prve pobede u Melburnu priznao da uprkos negativnom nizu nijedan od brojnih poraza u Australiji ustvari nije onaj koji ga je najviše zaboleo u karijeri.

Najteže je podneo neuspeh od Rodžera Federera u finalu Vimbldona 2012. godine.

"Bio sam veoma, veoma uznemiren posle tog poraza. Bio sam nekoliko dana u potpunom 'autu' nakon tog meča", izjavio je marej novinarima u Australiji.

Marej
Izvor: YouTube

On je rekao da smatra da je to bila prekretnica u njegovoj karijeri. Bio je to njegov četvrti poraz u finalima grend slemova. Prethodno ga je Federer zaustavljao i u borbi za titulu na US Openu 2008, pa u Australiji 2010, a i Đoković mu je naneo poraz u Melburnu 2011.

"Nije bilo lako izgubiti četiri grend slem finala. Tada sam se ozbiljno preispitivao da li sam psihički spreman da se nosim sa rivalima u velikim mečevima. Razmišljao sam i gotovo prihvatio to da možda stvarno nikada neću osvojiti grend slem titulu, ali sam znao da sam radio sve najbolje u pokušaju da to uradim. Tek kada sam sebi to 'utuvio' u glavu da sam igrao najbolje što sam mogao, prihvatio sam to", objasnio je Marej.

Posle tog bolnog poraza pred domaćom publikom u Londonu stigli su bolji dani. Odmah na sledećem grend slemu, US Openu, probio je mentalnu blokadu, odradio maestralan posao, savladao Đokovića u finalu u pet setova i osvojio najveći trofej u karijeri. Nakon toga osvojio je još dve grend slem titule, i to obe na Vimbldonu - 2013. i 2016. godine.

"Znao sam da moram da nastavim da radim, neprestano sam tražio nove načine da budem bolji. Osećao sam da pored sebe imam zaista dobar tim, posle dužeg vremena, i samo sam se trudio da učim sve vreme. Bilo je zaista teško, ali sam uživao", otkrio je Endi Marej svoj recept uspeha koji mu je doneo i skok na prvo mesto ATP liste krajem 2016. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC