• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slonovi" i Togo - najgore do sada!

Autor mondo.rs

Četvrti remi u dosadašnjih pet utakmica Afričkog kupa nacija, prvi bez golova.

Reprezentacije Obale Slonovače i Togoa počele su nastup na 31. Afričkom kupu nacija podelom plena u međusobnom susretu - 0:0.

Bio je to peti meč na turniru koji je počeo u subotu popodne u Gabonu i već četvrti nerešen ishod, s tim da su "slonovi" i Togo, za razliku od Gabona i Gvineje Bisau (1:1), Kameruna i Burkine Faso (1:1), a pogotovo Alžira i Zimbabvea (2:2), gotovo u potpunosti uskratili publiku za uzbuđenja.

Igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, a za prave gol šanse gotovo uvek je nešto nedostajalo. Ako je pas bio dobar, napadač ne bi uspeo da zahvati loptu. Ako bi je zahvatio, prethodno bi se već našao u ofsajdu. Kada bi sve do šuta bilo kako treba - šut bi bio daleko od preciznog.

Ni slobodni udarci iz obećavajućih pozicija nisu terali golmane na zahtevnije intervencije, možda je Orije u 30. minutu mogao da uradi nešto više, ali je togoanski golman Agasa bio odlično postavljen i lopta koja je odskočila mu nije napravila problem.


U prvom redu je razočarala Obala Slonovače, koja brani titulu osvojenu 2015. u Ekvatorijalnoj Gvineji.

Uz dosta želje i trčanja, ali premalo kreativnosti, najbliža vodećem golu bila je u 88. minutu, kada je Orije (igrač odbrane) dobro reagovao na centaršut sa levog boka. Lopta je posle njegovog udarca glavom "bežala" od golmana, ali je ipak otišla pored stative.

Togo, koji se jedva plasirao na završni turnir AKN - kao jedna od dve najbolje drugoplasirane selekcije iz čak 11 grupa - takođe je pružio jako malo u fazi napada, ali njima je bod od početka bio "puna kapa".

Bio je tu i prekaljeni Emanuel Adebajor (ove sezone nema klub), da podseti na njihove najbolje dane i nastup na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. Nije bio naročita pretnja protivničkom golu, ali se videlo da je fizički spreman uprkos višemesečnom odsustvu iz klupskog fudbala, tako da na njega treba obratiti pažnju u nastavku takmičenja.

U drugom meču ove grupe, takođe na gradskom stadionu u Ojemu, od 20 časova se sastaju Maroko i Demokratska Republika Kongo.

Prvo kolo završava se u utorak, mečevima D grupe Gana - Uganda i Egipat - Mali.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC