• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda kreće na put: Tel Aviv, Laktaši, Vitorija

Autor mondo.rs

Crveno-beli odigraće u narednih nedelju dana tri utakmice u gostima, a naporan mini ciklus završiće narednog četvrtka, duelom protiv Panatinaikosa.

 Zvezda kreće na put: Tel Aviv, Laktaši, Vitorija Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Ponedeljak za kratki predah, utorak za pripremu pred nova putovanja. Crvena zvezda mts gostovaće tri puta u narednih nedelju dana, a na put kreće u sredu.

Prva stanica ekipe Dejana Radonjića na tom putu biće Izrael i Tel Aviv, gde će srpski i regionalni šampion u četvrtak igrati protiv Makabija.

"Ponos Izraela" u ponedeljak je prekinuo mini seriju poraza (Hapoel Elijat 86:94 i Real 75:80) savladavši Hapoel Holon u gostima 73:78, zbog čega u poboljšanom raspoloženju dočekuje crveno-bele.

Navijače oba tima neće biti potrebno previše podsećati na prvi ovosezonski duel dva tima, u kojem je Zvezda nanela šestostrukom prvaku Evrope jedan od najtežih evroligaških poraza - 83:58.

U međuvremenu, od tog 12. decembra Makabi je promenio trenera (Remija Hadara nasledio Ajnars Bagatskis) i dobio oporavljenog Kvinsija Milera, koji je u porazu od Reala prošle nedelje igrao 26 minuta i postigao 14 poena.

U jučerašnjem trijumfu nad Holonom za tim iz Tel Aviva nisu nastupili Miler, Maik Cirbes, kao i Endrju Gaudlok, Di Džej Sili i Devin Smit, što pokazuje da je letonski trener vodio računa i o pripremi za duel protiv Zvezde, koji je za četvrtak u 20.05 časova.

Crveno-beli ući će u taj meč u odličnoj formi, sa evroligaškim skorom 9-8 i sa pet ostvarenih pobeda u poslednjih šest mečeva u najjačem takmičenju. Sa druge strane, Makabi već sada u svako kolo ulazi sa velikim imperativom i željom da nadoknadi loš prvi deo sezone (trenutni skor 6-11).

Izvor: MN PRESS



Pravo iz Izraela, Radonjićev tim otići će u Laktaše, gde će u subotu, u duelu protiv Igokee (17 časova, TV Arena sport), igrati za nastavak perfektnog niza u regionalnoj ligi.

Preko Banjaluke, put će crveno-bele dalje voditi ka Španiji, gde će narednog ponedeljka stići u Vitoriju, na jedno od najtežih evroligaških gostovanja ove sezone.

Zvezda će na gostovanju Baskoniji (utorak, 21.30) završiti mini ciklus gostovanja, ali neće staviti tačku i na naporni ritam od četiri utakmice u osam dana. To će učiniti dva dana kasnije u hali "Aleksandar Nikolić", u utakmici protiv Panatinaikosa (četvrtak, 19), koga je u prethodna dva duela savladala u Beogradu.

Ipak, u ovakvom kalendaru taj meč deluje kao daleka budućnost, pa je jasno zašto je trenutni fokus isključivo na gostovanju Zvezde Makabiju, o kojem je Radonjić govorio i posle pobede nad Krkom.

"Sledi nam ciklus utakmica koji je još značajno teži zbog broja mečeva u malom broju dana, ali i zbog puta koji je potrebno da se pređe i zbog protivnika koji su izuzetno jaki. Idemo za Tel Aviv, pa preko Laktaša putujemo za Španiju, a onda se vraćamo u Beograd na meč protiv Panatinaikosa. Videćemo kako ćemo proći kroz sve to", poručio je Radonjić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC