• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mario Gomez: Nemanja Vidić je uništavao napadače!

Autor mondo.rs

"Nikada ga neću zaboraviti", kaže reprezentativac Nemačke, Mario Gomez, koji je izuzetno pohvalno govorio o nekadašnjem kapitenu Crvene zvezde, Mančester junajteda i Srbije.

Trofejni nemački napadač Mario Gomez, sada član Volfsburga, a prethodno Bešiktaša, Fiorentine, Bajern Minhena i Štutgarta, napisao je kolumnu o svojoj karijeri za "The players tribune" u kojoj je dobar deo teksta zauzelo podsećanje na Nemanju Vidića.

Reprezentativac Nemačke (da, i u 32. godini) istakao je bivšeg kapitena Crvene zvezde, Mančester junajteda i Srbije kao protivničkog igrača kog nikada neće zaboraviti.

"Nekada naspram sebe imate golmane kao što je Iker Kasiljas, kog smo zvali 'ubica penala', a nekada je tu protivnički štoper koji bi vas jednostavno 'uništavao' tokom 90 minuta. Jedan takav igrač zauvek će mi biti u sećanju - Nemanja Vidić", počeo je Gomez svoju priču o sada već penzionisanom srpskom fudbaleru.

"Mislim da nikada neću zaboraviti igranje protiv njega kada je bio na svom vrhuncu u Mančester junajtedu ili utakmice između Nemačke i Srbije. Tokom svih 90 minuta me je bukvalno uništavao. I dan danas nije mi jasno kako igrač od 'metar 90' i skoro 90 kilograma može tako dobro da se kreće? Kuda god bih ja krenuo na terenu, on je već bio tamo, čekao me spreman. Ako se okrenem desno, on je tamo, ako se okrenem levo, opet je tu, spreman da mi preseče put. Čak i kada bih uspeo da izvedem dribling, sekund kasnije on bi mi blokirao šut", prisetio se šampion Nemačke sa Štutgartom i Bajernom (dva puta), prvak Turske sa Bešiktašom, osvajač Lige šampiona sa Bajernom i viceprvak Evrope, a trećeplasirani na svetu sa nemačkom reprezentacijom.

Objasnio je Gomez i kako se nosio sa frustracijama koje mu je na terenu stvarao Vidić.

"Kao napadaču, vaš posao je da - zaboravljate. Kada vas čuva neko poput Vidića, možete biti u agoniji 89 minuta, ali tada je bitno da zaboravite sve što se dešavalo na terenu u tom periodu i maksimalno se koncentrišete, jer u poslednjem, 90. minutu, moguće je da konačno dobijete svoju šansu. Bio sam prilično dobar u tome...".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC