• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej izvrnuo zglob, Čilić i Kirjos izbačeni

Autor mondo.rs

Trećeg dana takmičenja bilo je uzbudljivo na Australijan Openu, a bilo je i izneneđenja

Prvi teniser sveta Endi Marej obezbedio je plasman u treće kolo Australijan Opena, pošto je savladao 19-godišnjeg Rusa Andreja Rubljova u tri seta - 6:3, 6:0, 6:2.

Škot je odradio odličan posao, uprkos tome što je početkom finalnog seta izvrnuo zglob desne noge, nakon čega se tromije, ali i opreznije kretao po terenu.

Iako je u prvi mah povreda izgledala ozbiljnija, Marej je uspeo da lagano i ubedljivo privede meč kraju.

On je posle meča izjavio da se dešava ponekad da igrači nezgodno stanu i izvrnu nožni zglob, ali da se oseća dobro, iako je to možda delovalo mnogo ozbiljnije, kao i da je siguran da će sve biti u redu.

 Marej, koji je pet puta gubio finale u Melburnu, u trećem kolu sastaće se sa Semom Kverijem iz SAD, 32. igračem sveta.

Najveće iznenađenje trećeg dana takmičenja priredio je britanski teniser Danijel Evans, koji je eliminisao sedmog igrača sveta Marina Čilića iz Hrvatske u četiri seta (3:6, 7:5, 6:3, 6:3).

Evans, 51. teniser sveta, je slavio posle tri sata igre i prvi put u karijeri stigao do trećeg kola grend slema. On će se sastati sa pobednikom meča između Australijanca Bernarda Tomića i Viktora Estrele Burgosa iz Dominikanske Republike.

Italijan Andreas Sepi rastužio je domaću publiku pošto je posle preokreta pobedio domaćeg igrača, 13. na ATP listi, Nika Kirjosa sa 1:6, 6:7, 6:4, 6:2, 10:8.

Sepi je u 16. gemu petog seta spasio meč loptu, a u narednom gemu oduzeo je servis Kirjosu, koji je kod brejk lopte napravio dvostruku servis grešku.

Nik
Izvor: YouTube

Eliminacija Kirjosa za mnogo je veliko iznenađenje, budući da mnogi teniski stručnjaci njega izdvajali pred start takmičenja kao igrača koji može da napravi veliki rezultat ove sezone.

Sepijev naredni rival biće Belgijanac Stiva Darsisa, koji je pobedio Argentinca Dijega Švarcmana - 6:3, 6:3, 2:6, 6:4.

Prolaz u treću rundu obezbedili su i Švajcarci. Sten Vavrinka je bio bolji od Stiva Džonsona (6:3, 6:4, 6:4) i u narednoj rundi igraće sa Viktorom Troickim, dok je Rodžer Federer savladao 200. igrača sveta, Amerikanca Nou Rubina u tri seta (7:5, 6:3, 7:6).

Federer je čak 18 puta igrao na prvom grend slem turniru u sezoni i svaki put je prolazio u treće kolo. Ove sezone tamo će ga čekati 10. igrača sveta, Čeh Tomaša Berdih, koji je eliminisao Amerikanca Rajana Herisona - 6:3, 7:6, 6:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC