• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SENZACIJA: Ispao Novak Đoković!

Autor mondo.rs

Šestostruki pobednik Australijan Opena, šampion na poslednja dva odigrana turnira, Novak Đoković - izgubio je u drugom kolu od Denisa Istomina iz Uzbekistana, 117. na ATP listi.

Uzbekistansko čudo usred Melburna!

Fantastični Denis Istomin igrao je svoj najbolji tenis, dok je Novak Đoković bio potpuno van ritma. Epilog: pet setova, 7:6 (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4 i pobeda 117. igrača sveta.

Istomin, ne samo da je upisao najvažniju pobedu u karijeri, već je postao i najslabije rangirani igrač koji je uspeo da pobedi Novaka Đokovića na grend slem turnirima.

Đoka
Izvor: YouTube

Đoković je prethodno završio ranije takmičenje u Melburnu samo na početku karijere, 2005. i 2006. kada je ispadao u prvim kolima.

Ujedno to je i najraniji poraz drugog igrača sveta na grend slem turnirima od 2008. godine. Tada je na Vimbldonu završio učešće u drugoj rundi, kada ga je pobedio Marat Safin.

Pre Denisa Istomina Novaka Đokovića je eliminisao igrač van top 100 na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. U prvom kolu olimpijskog turnira pobedio ga je Argentinac Huan Martin Del Potro, koji je tada bio 145. igrač na ATP listi.

Denis Istomin uspeo je u maratonskom meču, koji je trajao četiri sata i 54 minuta, da zadrži koncentraciju, ali i snagu u ključnim momentima i da prvi put posle pet poraza u nizu "uzme skalp" Đokoviću.

Statistika kaže da je Đoković protiv Istomina imao 72 neiznuđene greške, 11 više od protivnika, ali i pet vinera više od rivala (68), a napravio je čak devet duplih grešaka.

Denis Istomin u trećem kolu igraće sa Špancem Pablom Karenom Bustom, koji je pobedio Britanca Kajla Edmunda u tri seta - 6:2, 6:4, 6:2, dok će Novak Đoković sa svojim timom morati ozbiljno da se pozabavi analizom meča i razlogom ranog poraza.

Činilo se posle žreba da će Novak Đoković mnogo muke imati na startu protiv Fernanda Verdaska, ali je posle relativno lagane pobede "preprečio" se Istomin.

Uporni, mirni i stprljivi Uzbekistanac koji je maksimalno iskoristio lošu igru branioca trofeja. Već na početku bilo je jasno da će se voditi žestoka borba, kada je Istomin napravio brejk i poveo sa 4:3. Đoković je u narednom gemu vratio istom merom, a potom je odlučivao taj-brejk.

Drugi teniser sveta prokockao je dve set lopte (7:6 i 8:7), a Istomin je potom vezao tri poena (10:8) i poveo u setovima.

Đoković se "oporavio" u nastavku. Posle dve spasene brejk lopte u drugom gemu, on je bio taj koji je diktirao tempo, pa je, uz mnogo truda, stigao do izjednačenja.

Još lakše je osvojio treći set, jer je čak tri puta rivalu oduzeo servis, uz jedan izgubljen, a onda je 117. igrač sveta potvrdio da Novakovo vođstvo ne znači ništa.

Đok
Izvor: YouTube

U narednom je poveo rezultatom 4:1, a Đoković je tada delovao baš onako kakvog smo navikli da viđamo u Australiji - siguran, brz, sa pravim rešenjima. Takva igra donela mu je izjednačenje (5:5), a potom i novi taj-brejk. U tom delu igre Novak opet nije igrao dobro, dok je Istomin pogađao sjajno. To mu je donelo visoku prednost (5:1), Srbin je grčevito, "mic po mic" sustizao razliku prišao na poen razlike (5:6), ali je Istomin iskoristio svoj snažan servis i asom obezbedio peti set.

Za njega to je značilo "sa ili nikad". Nošen time brzo je napravio brejk (4:2), a Novak Đoković, koliko god da se trudio, nije uspeo da uhvati priključak. Ta prednost bila je nedostižna ovog puta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC