• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne vrede ni Mahrez, Bentaleb, Brahimi, Slimani...

Autor mondo.rs

"Lavovi sa Atlasa" ponovo su, treći put zaredom, nadigrali komšijske "pustinjske lisisce" na AKN turnirima i vratili se u borbu za drugo mesto.

Rijad Mahrez sačuvao je Alžir bruke na startu Afričkog kupa nacija i poraza od autsajdera u Grupe B, Zimbabvea, ali danas nije mogao ništa u komšijskom derbiju.

U Fransvilu, gradu države Gabon: Alžir – Tunis 1:2 (0:0).

Bila je to čista kao suza pobeda "orlova od Kartagine" nad susednim "pustinjskim lisicama", koje radost u ovom derbiju severa "Crnog kontinenta" nisu osetile od davnih, davnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 1986. u Meksiku kada je Alžir oba puta slavio 1:4 i 3:0.

To su, računajući zvanične mečeve kao i ovaj večeras, ostale jedine pobede Alžira nad Tunisom: 2-2-5!

Po imenima, Alžir je svakako jači od Tunisa, ali malo koji turnir u svetu fudbala više od Afričkog kupa nacija svedoči u prilog tome da ovu igru ne igraju pojedinci već timovi.

ALGTUN
Izvor: YouTube



Grupa B

Alžir - Tunis 1:2 (0:0)

Senegal - Zimbabve (20.00)

Tabela: Senegal (-1) 3, Tunis 3, Zimbabve (-1) 1, Alžir 1.

Rezultati 1. kola: Alžir – Zimbabve 2:2, Tunis – Senegal 0:2.

Parovi 3. kola (23. januar): Senegal – Alžir, Zimbabve – Tunis.

Kao i na AKN održanom 2011. godine kada je bilo 2:1 posle produžetaka, odnosno 2013. godine, kada je bilo 1:0 u grupi, Tunis je većeg i mnogoljudnijeg suseda nadigrao u svim segmentima fudbalske igre, a belo-zeleni su utehu pronašli u 92. minutu, kada je Sofijen Ani iz Anderlehta pogodio na pas Adlena Gedire iz Votforda.

Njih dvojica pronašla su put do mreže Tunisa, koja je uglavnom bila sigurno čuvana, što se ne može reći za mrežu na suprotnoj strani koju su tresli i jedni i drugi.

Prvi, autogolom u 50. minutu, u strelce se upisao vezista Alžira Aisa Mandi iz Betisa, a kada je 15 minuta kasnije Fuzi Gulam preoštro i nepotrebno startovao na rivala u svom šesnaestercu, sve što je Naim Sliti iz Lila trebalo da uradi je da iskoristi najstrožu kaznu što je i uradio za brzih i nedostižnih 0:2.

Upravo tim rezltatom, Tunis poljskog selektora Henrika Kasperčaka poražen je na otvaranju turnira od Senegala, ali "orlovi" se nisu predali, pa su tri boda za nadu u plasman u drugi krug osvojili u meču sa timom koji je samo zahvaljujući asu Lestera, Mahrezu, i dalje u igri za osminu finala.

Alžiru, koji sa klupe predvodi belgijski stručnjak Žorž Lekens, za to će biti potrebna pobeda u 3. kolu nad Senegalom i potom povoljan rasplet u ostalim mečevima veoma zanimljive i neizvesne Grupe B.

Alžir: Aselah – Gulam, Bensebaini, Meftah, Mandi – Brahimi, Gezal – Gedira, Mahrez, Bentaleb – Slimani.

Tunis: Matluti – Malul, Abenur, Nagez, Ben Jusef – Kazri, Sasi, Sliti, Ben Amor – Akeči, Msakni.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC