• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook blokirao ruske medije ceo dan!

Autor mondo.rs

Russia Today više od 20 sati nije mogla da koristi Facebook zbog navodnog kršenja autorskih prava.

Nakon što je navodno prenela video strim govora Baraka Obame, Russia Today medijskoj kući zabranjen je pristup Facebook mreži. Ovu odluku čelnici najveće društvene mreže opravdali su "borbom protiv lažnih vesti".

Prema saznanju portala Gizmodo, koji je preneo portal The Next Web, medijskoj kući iz Kremlja prvobitno je javljeno da joj neće biti dozvoljeno da kači video priloge, fotografije i vesti sa svog sajta sve do 21. januara po podne, što je dan nakon Trampove inauguracije. Russia Today je bilo omogućeno samo da kači tekstualne statuse, ali su oni prolazili striktniju kontrolu.

Povodom ove situacije Russia Today na Facebooku je ostavila status u kojem je objasnila da je njihov "strim" govora Baraka Obame protumačen kao kršenje autorskih prava, jer su i druge medijske kuće imale pravo na direktan prenos govora američkog predsednika.

Ruska TV objasnila je da je preuzela Associated Press video konferencije i dodala da se nosilac prava, Current Time TV, koji je prijavio navodno kršenje autorskih prava pred Facebook mrežom, zapravo uopšte nije žalio na Russia Today. Ovo je Current Time TV navodno i pismenim putem potvrdio Russia Today u pismenoj formi koja je prosleđena u Facebook.

Russia Today je, kako je preneo Gizmodo, navodno sumnjala da je zabrana korišćenja Facebook mreže američki uticaj, ali su iz ruske medijske kuće to kasnije demantovali.

Ovo je prvi put da Facebook blokira neki ruski medij na toj mreži, a komentar predstavnika za medije te mreže još uvek se očekuje. Zabrana je pala tek nakon 20 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS