• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej (ni)je iznenađen Novakovim ranim porazom

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta osvrnuo se na najveće iznenađenje ovogodišnjeg Australijan Opena

Novak Đoković završio je takmičenje na Australijan Openu, koji je osvajao šest puta u karijeri, u drugom kolu. Savladao ga je Uzbekistanac Denis Istomin, 117. igrač sveta, u pet setova, što je njegova najranija eliminacija na tom turniru još od 2006. godine.

Endi Marej, najveći rival Novaka Đokovića u poslednje vreme, i najveći favorit za titulu u Melburnu posle njegove eliminacije, osvrnuo se na taj šokantni rezultat.

"Eliminacija Đokovića za sve, naravno, predstavlja iznenađenje. On je igrao finale US Opena, prethodno je eliminisan u trećem kolu Vimbldona i osvojio je Rolan Garos. Gledajući te rezultate, svaki teniser bi ih prihvatio. Ipak, kada se uporedi sa njegovim standardima, Novak je verovatno razočaran. Ali kada poredite njegove rezultate u poslednjih 12 ili 18 meseci sa bilo kojim igračem na svetu, jasno je da je fenomenalan", napisao je Endi Marej u kolumni za BBC.

Prvi teniser sveta kaže da je normalno da u karijeri u određenom trenutku dođe do pada.

"Mislim da svako zaslužuje da napravi u nekom trenutku pauzu. Teško je igrati visokim intezitetom iz nedelje u nedelju, i zato su pojedini igrači impresionirani grupom igrača koji su stalno u vrhu poslednjih godina. Isti momci poslednju deceniju igraju vrhunski tenis i prave neverovatne stvari. Imaju konstantno dobre rezultate, uvek igraju u finalima i polufinalima, a onda kada se jednom desi neuspeh, svi su šokirani i iznenađeni".

On je rekao da igrači imaju mnogo više razumevanja od teniske publike.

"Mislim da teniseri, kao akteri tih dešavanja imaju mnogo više razumevanja za to, jer znamo koliko je teško i gotovo neverovatno održati tu konstantnost u igri i rezultatima godinama. I zapravo je neizbežno da se to dogodi u nekom trenutku", naveo je prvi reket sveta, koji je posle pobede nad Semom Kverijem (6:4, 6:2, 6:4) izborio plasman u osminu finala Australijan Opena.

Marej je ispadanjem Djokovića favorit za prvi trofej u Melburnu, a danas se plasirao u osminu finala pobedom nad Amerikancem Semom Kverijem 6:4, 6:2, 6:4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC