• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej brzo, Federer još brže u osminu finala

Autor mondo.rs

Peti dan takmičenja na Australijan Openu prošao je bez iznenađenja

Publika u Melburnu imala je priliku da gleda dobar tenis petog dana takmičenja, u kojem nije bilo iznenađenja

Endi Marej, najveći favorit za osvajanje titule, prve na Australijan Openu u karijeri, odradio je gotovo perfektan posao u meču protiv Sema Kverija (6:4, 6:2, 6:4) i izborio devetu godinu zaredom plasman u osminu finala.

"Igrao sam mnogo bolje nego u prva dva meča na turniru. Mislim da je i Sem bio mnogo ozbiljniji protivnik i zato sam srećan zbog pobede na takav način", izjavio je Marej posle trijumfa za koji mu je bilo potrebno dva sata i dva minuta.

Marej
Izvor: YouTube

Škot je rekao da je mu je mnogo teže pala priprema za meč, od samog duela. Naime, on je više puta izlazio na zagrevanje, jer je duel protiv Kverija bio zakazan posle meča Jelene Janković i Svetlane Kuznjecove, koji je bio pun preokreta.

"U drugom setu je Kuznjecova jevodila 4:1, a onda je Jelena Janković preokrenula i dobila taj set. U trećem je onda ona vodila 3:0, ali je opet došlo do preokreta i meč je ušao u neizvesnu završnicu. Tri ili četiri puta sam se zagrevao, jer sam mislio da će uslediti brz kraj. Veoma je teško u takvim duelima odrediti kada je vreme za početak priprema i zadržati taj mentalni mir", objasnio je Marej.

Prvi igrač sveta, koji je povredio skočni zglob u meču drugog kola, kaže da je bio oprezan na početku duela sa Kverijem.

"Kako je meč odmicao osećao sam se sve bolje. Do kraja meča sam se dobro kretao i to je veoma pozitivno", rekao je Marej.

Pobedu je ostvario i Francuz Žo Vilfred Conga, pošto je pobedio Amerikanca Džeka Soka sa 7:6, 7:5, 6:7, 6:3. Conga, 12. nosilac, će u osmini finala igrati protiv Britanca Danijela Evansa koji je sa 7:5, 7:6, 7:6 izbacio domaćeg tenisera Bernarda Tomića.

Britanac, koji je čak pet puta gubio finala na Australijan Openu, u narednoj rundi sastaće se sa Mišom Zverevim, kojeg poznaje još iz juniorskih dana.

"Poznajem ga već 17 godina. Reč je o veoma mitnom igraču, koji forsira servis volej igru, koju malo ko igra danas. Radi se o veoma dobrom igraču, koji je mnogo napredovao poslednjih meseci", naveo je Marej.

Posao u tri seta završio je i Rodžer Federer. On se plasirao u osminu finala posle pobede nad 10. teniserom sveta, Tomašom Berdihom - 6:2, 6:4, 6:4.

Švajcarac je posle 90 minuta igre upisao šestu uzastopnu, a 17. pobedu u karijeri protiv Čeha, kojem nije omogućio nijednu brejk šansu.

"Iznenadio sam sebe. Igrao sam dobro i u prve dve runde Australijan Opena, ali danas je sve funkcionisalo sjajno. Odlično sam servirao, teren je bio brz i sve je bilo neverovatno", rekao je četvorostruki šampion grend slema u Melburnu, koji će se u osmini finala boriti sa Keijem Nišikorijem iz Japana, koji je eliminisao Lukaša Lacka iz Slovačke (6:4, 6:4, 6:4).

fedi
Izvor: YouTube

Protiv Japanca imaće ozbiljan test, jer je reč o jednom od najbržih i najsrčanijih igrača na turu.

"Nadam se da sam spreman. Sada nema nazad", sa osmehom je prokomentarisao Švajcarac.

"Volim Keija, veoma mi se dopada njegova igra. Mislim da trenutno ima najbolji bekhend, pa ću morati da adekvatno odgovorim na njega. Nadam se da ću odigrati dobar meč", naveo je Federer.

Anketa

Ko će osvojiti Australijan open?

  • Endi Marej

    26.39% (19)

  • Rafael Nadal

    6.94% (5)

  • Rodžer Federer

    29.17% (21)

  • Sten Vavrinka

    6.94% (5)

  • Miloš Raonić

    18.06% (13)

  • Kei Nišikori

    1.39% (1)

  • Gael Monfis

    1.39% (1)

  • Dominik Tim

    1.39% (1)

  • Neko od igrača između 10. i 20. pozicije

    0% (0)

  • Neko od autsajdera

    8.33% (6)

Ko će osvojiti Australijan open?

Rezultati

Odličan posao odradila je branilac titule u ženskoj konkurenciji Angelik Kerber, koja se plasirala u osminu finala posle pobede nad Čehinjom Kristinom Pliškovom (6:0, 6:4).

Prva teniserka sveta će igrati protiv Amerikanke Koko Vandevej, koja je do svog prvog plasmana u osminu finala Australijan Opena došla nakon trijumfa protiv Kanađanke Eženi Bušar - 6:4, 3:6, 7:5.

Pobedu je ostvarila i Amerikanka Venus Vilijams. Za manje od sat vremena pobedila je debitantkinju na Aus Openu, Kineskinju Dian Jingjing - 6:1, 6:0 i deseti put obezbedila je osminu finala na prvom grend slemu, na kojem je debitovala 1998. godine.

Njena rivlaka u borbi za četvrtfinale biće Mona Bartel iz Nemačke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC