• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva borba: Zverev u grčevima, Nadal u 4. kolu!

Autor mondo.rs

Kada im jednog dana bude bilo potrebno nešto da popune prazninu u programskoj shemi, na Eurosportu ne moraju da brinu - mogu samo da puste ovaj susret.

Jednog dana kada im bude nastala "rupa" u programskoj shemi, na Eurosportu ne moraju da brinu.

Odluče li da je popune četiri sata i devet minuta dugom gladijatorskom borbom između velikog gren slem šampiona (9) Rafaela Nadala i nadolazeće zvezde svetskog tenisa (24) Aleksandera Zvereva, neće pogrešiti.

Jedan od najlepših za gledanje i svakako najuzbudljivijih mečeva ovogodišnjeg Australijan opena, Španac i Nemac ruskog porekla odigrali su ove subote ujutru po našem vremenu na "Rod Lejver areni" i velika je šteta što "žgoljave" noge mladog Zvereva nisu izdržale do kraja.

Kroz grčeve, bez šanse da se adekvatno kreće i parira naumornom Nadalu, Zverev je mogao samo da posmatra kako mu izmiče najveća pobeda u karijeri do sada – potpuno je stao sredinom petog seta i pomogao Rafi da izbori učešće u drugoj nedelji turnira:

Nadal – Zverev 4:6, 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, 6:2.

Pri vođstvu od 2:1 u setovima, nakon što u trećem setu nije bilo ni brejk šanse pa se otišlo u taj-brejk gde je Zverev odigrao nekoliko fantastičnih poena, Nemca su počeli da muče grčevi i to je šampionu Melburna iz 2009. godine pomoglo da napravi "kambek" čekati ishod duela (6) Gael Monfis – (32) Filip Kolšrajber, koji je u toku u trenutku objave ove vesti.

 U četvrtom setu, uistinu, Zverev je imao šansu za brejk kojim bi se vratio iz ranog gubitka servisa, ali je nije iskoristio, posle čega je Nadal izjednačio na 2:2, ponovo rano "brejknuo" rivala na startu petog seta, dozvolio mu da se vrati (2:2), ali tada napravio brzi ribrejk, pa još jedan brejk za 6:2 i drugu pobedu nad istim rivalom posle one iz Indijan Velsa prošle godine kada je takođe bilo "tesno".

Nadal je Florijana Majera i Markosa Bagdatisa pobeđivao u tri seta, danas mu je za prolaz dalje bilo potrebno pet, tokom kojih se videlo nekoliko stvari: da je u dobroj kondiciji, da nije više brz i hitar kao pre, ali da i dalje ima dinamit u levoj ruci koji ga je spasao u nekoliko neprijatnih situacija protiv tenisera koji, pre svega na polju fizičke snage, ne može i dalje da mu parira.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC