• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trijumf Borusije u Bremenu, sjajni Hofenhajm

Autor mondo.ba

"Milioneri" osvojili sva tri boda u gostima protiv Verdera (1:2), kao i Hofenhajm koji ni u 17. utakmici nije izgubio u tekućoj sezoni Bundeslige.

Mjesec dana pauze kao da nije bilo dovoljno fudbalerima njemačkih klubova da se odmore jer je u prvih 45 minuta na pet subotnjih mečeva 18. kola Bundeslige viđen samo jedan gol!

I to u Bremenu, gdje je gostovala Borusija iz Dortmunda i odnijela cijeli plijen - 1:2 (0:1)

"Milioneri" su poveli u petom minutu poslije greške Serža Gnabrija, koji je u namjeri da oduzme loptu Marku Rojsu, nehotično asistirao Andreu Širleu, a napadač Borusije zaobišao golmana Jaroslava Drobnija i plasirao loptu u praznu prežu - 0:1.

Trener domaćih Aleksandar Nuri ubrzo je umjesto Gnabrija u igru ubacio srpskog internacionalca Miloša Veljkovića u namjeri da poveže vezni red, međutim, katastrofalan start golmana Drobnija u 39. minutu odredio je dalji tok meča na "Vezeru".

Čuvar mreže je istrčao izvan kaznenog prostora i oborio Rojsa pa mu je arbitar Danijel Zibert zasluženo pokazao crveni karton.

Uprkos igraču manje Verder je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela bio blizu izjednačenja, ali je prečka spasila goste iz Dortmunda poslije udarca Roberta Bauera sa ivice kaznenog prostora.

Na isteku sata igre, Verder je ipak uspio da stigne do "egala" poslije solo prodora Fina Bartelsa, koji je protutnjao između dvojice defanzivaca Borusije i pogodio donji desni ugao - 1:1.

Ipak, izabranici Tomasa Tuhela su brojčanu nadmoć na terenu iskoristili u 72. minutu preko Lukaša Piščeka i ostali u trci za plasmanom u Ligu šampiona.

Hofenhajm je nastavio fantastičnu seriju bez poraza u novoj sezoni! Poslije tri vezana remija, tim Julijana Negelsmana zabilježio je sedmu ovosezonsku pobjedu u Augzburgu i probio se na treće mjesto na tebeli.

Za tri nova boda gostiju pobrinili su se u drugom poluvremenu Sandro Vagner i Andrej Kramarić.

Iskusni golgeter Mario Gomez osigurao je trijumf Volfsburgu protiv Hamburgera (1:0), koji je više od sat vremena igrao bez isključenog Šveđanina Albina Ekdala, a brži od pištaljke u Gelzenkirhenu, gdje je Šalkeu gostovao Ingolštat, bio je "brži" Gvido Burgštaler za minimalac domaćina.

Na utakmici između Darmštata i Borusije iz Menhengldbaha nije bilo golova.

BUNDESLIGA 17. KOLO

Augzburg - Hofenhajm 0:2 (0:0)
/Vagner 47, Kramarić 64/

Verder - Borusija Dortmund 1:2 (0:1)
/Bartels 60 - Širle 5, Pišček/

Darmštat - Borusija Menhengladbah 0:0

Šalke - Ingolštat 1:0 (0:0)
/Burgštaler 90+2/

Volfsburg - HSV 1:0 (0:0)
/Gomez 83/

Lajpcig - Ajntraht (18:30)

Nedjelja

Bajer - Herta 15:30
Majnc - Keln 17:30

Petak:
Frajburg - Bajern 1:2 (1:1)
/Haberer 4 - Levandovski 35, 89/

TABELA: Bajern 42, Lajpcig (-1) 36, Hofenhajm 31, Borusija Dortmund 30, Herta (-1) 30, Ajntraht (-1) 29, Keln (-1) 25, Frajburg 22, Bajer L. (-1) 21, Šalke 21, Majnc (-1) 20, Augzburg 18, Volfsburg 19, Borusija Menhengladbah 17, Verder 16, HSV 13, Ingolštat 12, Darmštat 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC