• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ubedljiv protiv FMP-a!

Autor mondo.rs

Crno-beli rutinski savladali goste iz Železnika, u meču koji je bio prekidan zbog izlaska gostiju s terena nakon vređanja Filipa Čovića. Na kraju - "plus 27" i ponovo tenzija.

 Partizan FMP 97:70 19. kolo ABA lige Izvor: MN PRESS


Partizan "rafalno" do 15. pobede, FMP bez šanse da iznenadi!

Duel crno-belih i "pantera" završen je rutinskim i ubedljivim trijumfom domaćina, obeleženim rafalnom paljbom Džikićevog tima (13 trojki), tenzijom zbog vređanja Filipa Čovića, kratkotrajnim odlaskom gostiju s parketa i potpunom kontrolom igre "Parnog valjka".

PARTIZAN - FMP 97:70 (24:19, 30:18, 19:19, 24:14)

Čak šestorica igrača Partizana postigla su dvocifreni broj poena, a najbolju igru prikazao je plejmejker Branislav Ratkovica, koji je odigrao perfektan ofanzivni meč, sa 21 ubačenim poenom (4/4 za tri) i samo jednim promašajem iz igre.

Uz njega, u napadima crno-belih istakli su se i Novica Veličković sa 17 poena (i čak sedam asistencija), Stefan Birčević sa 14, Mihajlo Andrić sa 13, kao i Vil Hečer i Stefan Pot sa 10.

Ovim uspehom, Džikićev tim stigao je do skora 15-4 i ponovo, bar nakratko, pobegao na dve pobede prvim pratiocima - Cedeviti i Budućnosti, koji su odigrali po meč manje (13-5). Sa druge strane, FMP će sledeće kolo dočekati na osmoj poziciji (7-12), nakon večerašnje utakmice u kojoj ni u jednom trenutku nije nagovestio "brejk" na terenu favorita.

Najveći otpor domaćinu pružili su lideri gostiju Džona Bolden sa 18 poena (5/7 za tri) i Filip Čović (15, 8 as), koji je pre odlaska sa terena smirivao Birčevića na sredini terena, jer se krilni centar Partizana posvađao sa nekim, uz psovke pred kamerama TV Arena sport.

Mirna situacija na parketu u većem delu meča i ubedljivo vođstvo crno-belih, pružili su Džikiću šansu i da izvede na teren i oporavljenog centra Đorđa Majstorovića, koji je zaigrao prvi put od "večitog derbija", odigranog još 7. novembra. On je u igri proveo sedam i po minuta i za to vreme postigao dva poena i uhvatio jedan skok.

Partizanov novajlija Džamon Gordon odgledao je meč "u civilu", kraj klupe, u društvu povređenih Frenka Robinsona i Vanje Marinkovića. Amerikanac je izbliza mogao da vidi odlično šutersko veče svojih novih saigrača, koji su do poluvremena postigli osam trojki iz 12 pokušaja i jasno nagovestili rutinski trijumf, kakav su i ostvarili.

Ostaje da se vidi da li će Džikić uvrstiti iskusnog beka u sastav za gostovanje Dinamo Sasariju u sredu i za odlazak u Podgoricu sledećeg vikenda, na veoma važan duel protiv Budućnosti u "Morači".

PARTIZAN: Ratkovica 21 (4/4 za tri), Vrabac 3, Jovanović, Veličković 17 (2/5 za tri, 7 asistencija), Majstorović 2, Birčević 14, Koprivica 2, Andrić 13 (3/7 za tri, 5 sk), Hečer 10 (2/6 za tri), Pot 10, Karahodžić 2, Luković 3.

FMP: Radanov, Čović 15, Davidovac 6, Apić 10, Lazarević 10, Bursać, Šelija, Kutlešić, Žižić 1, Ljubičić, Ostin 10 (6 sk), Bolden 18 (5 sk).

- Kraj utakmice, ubedljiva pobeda Partizana! -

40' 97:70 Ratkovica stavlja tačku na utakmicu, a Birčević na centru ulazi u klinč sa nekim, uz psovke koje su se čule i pred kamerama.

40' 93:70 Na početku poslednjeg minuta ponovo se čuju iste uvrede na račun Filipa Čovića, a zvanični spiker opet moli navijače da to ne skandiraju. Tajm-aut.

39' 93:69 Apić, pa Lazarević smanjuju razliku uoči poslednjeg minuta.

38' 93:65 Ratkovica je večeras sve pogodio. Ubacio je 19 poena iz pet šuteva.

37' 90:64 Džikić "prazni klupu" i menja sastav dok meč ulazi u mirnu završnicu. Na teren se vratio i Đorđe Majstorović.

35' 88:63 Novica Veličković pogađa trojku, za novi najveći "plus" od 22 poena razlike. Hečer potom nastavlja seriju, trojkom za novi maksimum, od 25 poena. Maksimović traži tajm-aut.

32' 79:63 Posle pauze - novi poeni Ratkovice, koji ima sjajno ofanzivno veče. Sada je pogodio uz faul.

32' 76:63 Trojke na obe strane na početku poslednjeg kvartala. Ratkovica ubacuje svoju treću (Partizanovu prvu u ovom poluvremenu), a Bolden svoju petu iz šestog pokušaja. Taj pogodak i četiri poena Ostina razlog su da Džikić zatraži tajm-aut.

- kraj treće četvrtine -

30' 73:56 Lazarević pogađa trojku uz zvuk sirene, za tačku na ovu deonicu. Ekipe odlaze na odmr.-

29' 71:51 Birčević i Pot vraćaju razliku na "plus 20". Krilni centar pogodio je posle ofanzivnog skoka, a plejmejker uz faul, nakon kojeg nije iskoristio slobodno bacanje.

28' 67:51 Birčević ponovo aktivan, Maksimović veoma ljut. Krilni centar Partizana prihvatio je ničiju loptu na polovini gostiju i lako nastavio seriju poena. Trener FMP-a zatražio je tajm-aut.

27' 65:49 Dobri potezi Stefana Birčevića. Krilni centar crno-belih pogodio je o tablu, uz faul i postao treći među domaćima sa dvocifrenim napadačkim učinkom.

26' 60:47 Čović pogađa trojku, FMP se koliko-toliko vraća u meč šutevima sa distance.

25' 59:44 Džona Bolden pogađa i svoju četvrtu trojku na utakmici, a potom Čović i Andrić dobijaju obostranu tehničku zbog koškanja na drugoj strani parketa, u polazu u napad "pantera".

23' 58:39 Posle duge pauze, i Hečer pogađa iz igre, nagazivši liniju za tri poena. U sledećem napadu, Luković iznuđuje pod košem faul za dva slobodna bacanja

21' 56:37 I na početku drugog dela prvi pogađa Stefan Birčević, preko Filipa Čovića.

Strelci:

PARTIZAN: Ratkovica 8 (2/2 za tri), Vrabac 3, Veličković 12 (5 as), Majstorović 2, Birčević 5, Koprivica 2, Andrić 13 (3/4 za tri), Hečer 2, Pot 5, Luković 2.

FMP: Čović 8 (0/3 za tri, 7 as), Davidovac 2, Apić 7, Lazarević 4, Ostin 4, Bolden 12 (3/3 za tri)

- poluvreme -

20' 54:37 Crno-beli realizuju svaki napad i odlaze uoči pauze na velikih "plus 20" (54:34). Najveći otpor im pruža Džona Bolden, koji je pogodio za dva uz faul, pa za tri sa velike udaljenosti.

19' 52:31 Partizan niže pogotke za tri! Veličković je pogodio osmu trojku crno-belih iz samo 12 pokušaja.

18' 47:29 Andrić je u seriji! Ponovo je pogodio trojku, a Partizan timski šutira odlično za tri (7/11)! Čović je prethodno na drugoj strani asistirao za Apića, koji je posle dugo vremena postiže poene gostiju iz igre.

16' 44:27 Novica Veličković pogodio je slobodno bacanje, dosuđeno gostima zbog povlačenja sa terena. Odmah potom, Andrić pogađa trojku, za oduševljenje hale.

- Košarkaši FMP-a se vraćaju na teren i utakmica će biti nastavljena.

- "Obradović Željko" skandiraju navijači crno-belih, dok se čeka povratak gostujućih igrača na teren. Za to vreme, crno-beli izvode slobodna bacanja.

- Prvi sudija meča Milivoje Jovčić sada razgovara sa direktorom FMP-a Vladanom Mitrovićem, dok se čeka rasplet situacije.

- Novica Veličković uzeo je mikrofon, zamolio navijače da prekinu da vređaju. Aleksandar Džikić i Dragan Todorić prišli su zapisničkom stolu i sada iščekivanje traje.

- Utakmica je u prekinuta! Sudije su, nakon nekoliko apela zapisničkog stola, zaustavile igru zbog uvreda sa tribina na Čovićev račun. Igrači FMP-a su zastali kraj klupe, pa produžili u svlačionicu.

16' 38:27 Igra je potpuno umrtvljena slobodnim bacanjima u ovim trenucima. I Radanov je napravio treću ličnu grešku, što kažnjava Pot, pogodivši sa "crte".

15' 36:26 Koprivica, pa Andrić kažnjavaju lošu odbranu FMP-a, dok i Vrabac ulazi u problem sa faulovima, jer je poput Koprivice napravio treću ličnu grešku, pa i on izlazi iz igre. U igri je među domaćima Slobodan Jovanović.

13' 32:24 Bolden svojom drugom trojkom prekida seriju Partizana, a Ratkovica pravi treću ličnu grešku, daleko od koša. Zbog toga i izlazi iz igre, a menja ga Vrabac.

11' 32:21 Crno-beli su u dobrom šuterskom ritmu. Ratkovica, pa Andrić "vezuju" pogotke za tri, posle kojih Veličković lako izlazi na kraj sa Lazarevićem i donosi najveću prednost domaćinu. Tajm-aut FMP.

- kraj prve četvrtine -

10' 24:19 Partizan se posle prvog tajm-auta vraća na "plus 5", prvim košem Novice Veličkovića. Sa tim rezultatom ekipe završavaju uvodnu deonicu, pošto Nikola Žižić promašuje otvoreni šut za tri uz zvuk sirene.

9' 20:19 Serija poena Branislava Ratkovice (penali i trojka), pa Ajzee Ostina (šut za dva sa distance, pa zakucavanje).

8' 15:12 Čović nastavlja da pogađa sa "crte", dok prvi put u igru posle duge pauze ulazi Đorđe Majstorović, centar crno-belih oporavljen od povrede.

7' 15:11 Hečer pogađa "flouter", Filip Čović dva slobodna bacanja.

5' 12:7 Još jedan pogodak Partizana iz daljine (za dva), pa i sa linije penala. U oba navrata strelac je bio Stefan Pot.

4' 8:7 Prva trojka gostiju, pa druga crno-belih. Posle Džone Boldena, precizan je bio Adin Vrabac.

3' 5:4 Davidovac pogađa uz faul, pa preko sredine terena asistira Apiću, za lak zicer. Birčević odgovara, košem iz reketa, kojim vraća vođstvo crno-belima.

2' 3:0 Dve blokade Lukovića nakon pokušaja Boldena, pa trojka Stefana Birčevića, za prve poene na utakmici.

Partizan (14-4) - FMP (7-11)!

Ekipa Aleksandra Džikića drugi put se ove sezone sreće sa FMP-om, u utakmici za koju je šef struke crno-belih u najavi rekao da je "izuzetno važna" i da će se njen značaj videti i na terenu.

Bez Vanje Marinkovića, Frenka Robinsona, kao i novajlije Džamona Gordona, crno-beli ulaze u duel protiv tima Branka Maksimovića, protiv kojeg su ove sezone slavili u Železniku.

Džikićev sastav kreće u duel kao drugoplasirani na tabeli, dok su "panteri" deveti.

Pratite utakmicu u tekstualnom prenosu na MONDU i u TV prenosu na Areni sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC