• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron Džejms: Treba mi plej, nemam više vremena

Autor mondo.rs

Lider NBA šampiona ponovo poslao apel čelnicima franšize.

Sredinom januara, problemi Klivlenda isplivali su na površinu.

Kavsi su izgubili pet od poslednjih sedam utakmica, zaključno sa porazom od Nju Orleansa 122:124, u noći između ponedeljka i utorka.

Najbolji igrač Klivlenda Lebron Džejms jasno vidi šta ne valja i s tim u vezi kaže:

"Samo se nadam da nismo zadovoljni kao organizacija... Samo se nadam da se nismo zadovoljili", rekao je "Kralj" nakon poslednjeg poraza.

Bez ustezanja, on otvoreno zaključuje da tim nije bolji u odnosu na prošlu sezonu i da bi tako bilo i da nema problema sa povredama, zbog kojih je Džej Ar Smit na višemesečnom bolovanju i zbog kojih je Krisu "Birdmenu" Andersenu zbog kidanja ligamenta ugrožen nastavak karijere.

"Nismo bolji nego prošle godine. Kažem to iz ličnog ugla", dodao je Džejms.

"Plejmejker, što pre!"



Sa druge strane, Golden Stejt je radio konkretnije i letos doveo Kevina Durenta, Dejvida Vesta, Zazu Pačuliju, Džavala Mekgija...

Lebron kaže da su pojačanja - i to iskusna, hitno potrebna Kavsima. Prema njegovom mišljenju, u tim su mogli da dođu Rejmond Felton (završio u Klipersima) i Makjl Bizli (Milvoki), za koje kaže da bi dali doprinos.

"Sjajno je imati snagu. Očigledno je da se u plej-ofu sve svede na osmoricu. A, ako neko uđe u problem sa faulovima, onda na devetoricu. Ne igraš dan za danom, imaš dva dana između i u stanju si da se spremiš"

Sa druge strane, Kavsi su prošle nedelje odigrali pet mečeva od ponedeljka do ponedeljka.

"Tako je kada nemaš 'tela'. Teško je u 'drobilici' regularne sezone. Težak smo tim. Imamo veoma težak tim. Ja, Kajri, Lav... Veoma smo 'teški'".

U apelu rukovodstvu franšize, on je ponovo zatražio novog plejmejkera, jer je, primera radi, Kajri Irving protiv Nju Orleansa igrao 41 minut (i postigao 49 poena), dok je Džejms ostvario tripl dabl (26 poena, 12 asistencija, devet skokova) za 43 minuta na terenu.

Lebron je objasnio da nije ljut ni na jednog saigrača, ni na konkretnu osobu iz kluba što pojačanje na "kecu" nije došlo.

"Ne izdvajam bilo koga. Ne radim to. Da, osvojili smo titulu, ali je*i ga, znate šta, hajde da vidimo da li možemo da uradimo nešto".

"Kralj" je otkrio da je generalnom menadžeru Dejvidu Grifinu već rekao šta je imao i istakao da od mladih Keja Feldera i Deandrea Liginsa ne bi trebalo tražiti da ponesu tako važnu ulogu u timu koji 'napada' titulu.

"Potreban nam je je**ni plejmejker...", rekao je Džejms, pa mirnije dodao:

"Ipak, ne kažem da možete da izađete i da nađete jednog, kao što možete da izađete i vidite drveće. Nisam to rekao"

"Kad budem osetio da ne mogu..."



Kako bi Klivlend izgledao da Džejms igra sa smanjenom minutažom? Na pitanje reportera odgovorio je ironičnim osmehom.

"Da, svi ste zabrinuti za pet minuta... Šta bi bilo ako ne bih igrao dve nedelje? Pokušavamo da napravimo nešto, znate?"

Sa druge strane, on razume trenera Tajrona Lua i odluku da ga često "drži" u igri.

"Šta bi drugo trebalo da uradimo? Videli ste utakmicu (protiv Nju Orleansa), Kajri je morao da 'iznese' svoj deo. I ja sam pokušao da se umešam svojom igrom. Nismo imali izbora. Imamo to što imamo"

Na kraju, Džejms kaže da ovakav razgovor ne bi vodio da mu nije stalo i da ima vremena da čeka da se stvari "slegnu" same od sebe.

"Znam sebe. Lično, mislim da više nemam vremena za gubljenje. Na zimu ću imati 33 godine i nemam vremena za trošenje. O tome pričam"

"Slušajte, kada budem osetio da fizički i mentalno ne budem mogao da se borim za titulu ili kada budem osetio da to ne mogu da osvojim, onda neću imati ovaj problem. Ali, dok se to ne desi, a ne vidim da će to biti skoro... Moramo da vidimo šta ćemo. Bila je ovo usrana 2017 dosad", dodao je četvorostruki MVP NBA lige.

Uoči serije od tri uzastopne utakmice na svom terenu (Sakramento, Bruklin, Oklahoma), u koju šampioni ulaze u četvrtak, Klivlend je najuspešniji tim Istočne konferencije, sa 30 poena i 13 poraza. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC