• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horvat za MONDO: Dajte nam Slovence u finalu

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Reprezentativac Hrvatske Zlatko Horvat u razgovoru za MONDO govorio o pobjedi nad Španijom, predstojećem polufinalu SP, Sloveniji i svom nekadašnjem treneru Veselinu Vujoviću…

Reprezentacija Hrvatske od 2010. godine i Evropskog prvenstva u Austriji nije igrala finale nekog velikog takmičenja.

Osvajač dve zlatne olimpijske medalje i svjetski šampion iz 2003. godine za novo finale boriće se večeras protiv Norveške na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

Hrvati su do polufinala SP i karte za Pariz stigli pobjedom nad Španijom 30:29 u rukometnoj predstavi dostojnoj ne samo četvrtfinala ili polufinala, već i finala.

Jedan od najstandardnijih i najboljih rukometaša Hrvatske na ovom šampionatu, Zlatko Horvat, u razgovoru za MONDO ističe da je bilo vrlo napeto.

"To je utakmica koja je trebala biti polufinalna s obzirom na ekipe i na to kako je izgledala utakmica. Mislim da su gledaoci uživali, bar oni neutralni koji nisu navijači jedne ili druge reprezentacije. Bilo je jako teško igrati s njima, svih 60 minuta su gurali i vukli. Na kraju smo uspjeli izdržati tu prednost“, kaže Horvat.

Desno krilo hrvatske reprezentacije imao je stoprocentan učinak protiv Španaca, tri od tri iz igre i pogodak sa sedmerca. U ključnim trenucima presjekao je jedan pokušaj Španaca za izjednačenje, ali i postigao posljednji gol za Hrvatsku na ovom meču, za 30:28.

"Nije bilo puno šansi, ali ono što je bilo to je dobro ispalo, srećom sve je dobro bilo za nas. Igrali smo baš timski, to je glavni razlog zbog kojeg smo dobili“, skroman je Horvat.

Zanimljivo je da ga je selektor Željko Babić odmarao samo minut i četiri sekunde. Sve ostalo vrijeme Horvat je proveo na terenu.

"Mogao sam izdržati, ah mogao… morao! Morao sam izdržati koliko god treba, samo da idemo dalje“.

Hrvatska će se za finale boriti u petak od 20.45 časova protiv Norveške.

"Norvežani igraju najljepši rukomet na prvenstvu. Znamo ih dobro, u ove dvije godine igrali smo jako puno utakmica i osjetili smo na svojoj koži kako igraju. Imamo svoje adute i učinićemo sve da ih pobijedimo. Neće biti lako, to je sigurno, biće zanimljiva utakmica“, kaže Horvat.

Reprezentacija Hrvatske sedam godina čeka finale, u međuvremenu je došao i novi selektor, Željko Babić, koji je čini se dobro uklopio „kauboje“.

"Stvarno radimo dobro sa Željkom i mislim da smo se dobro našli. Nemamo dosta standardnih reprezentativaca, ali ovi koji su dobili priliku iskoristili su to na najbolji mogući način, zato mi je ova pobjeda još draža. Ovo je praktično treća generacija Hrvatske, od one prve sa Balićem, Metličićem, Lackovićem, Džombom. Ovo je već treća nova generacija i držimo dobar ritam. I to mi je najdraže od svega“, rekao je Horvat.

Ni Ivano Balić ni Petar Metličić nisu napustili hrvatski rukomet, naprotiv, igraju vrlo važne uloge i pripadaju im velike zasluge za uspjehe „kauboja“. Balić je koordinator za muški rukomet i upravo on je najyaslužniji za imenovanje Babića za selektora, a Metličić je njegov pomoćnik u stručnom štabu.

"Mnogo nam znači podrška Balića, Metličića i ostalih. Vidi se njihov entuzijazam, oni znaju šta im je dao hrvatski rukomet pa i oni daju još i više za hrvatski rukomet, ne samo sa seniorima, već imaju i odličan rad sa mladima, a to će se tek vidjeti. Normalno nije lako u današnjim uslovima u kojima rade treneri u Hrvatskoj držati ovako dobre rezultate, ali to će ići polako i na bolje. Imaćemo dobru rukometnu školu pod budnim okom njih dvojice i trenera u tim mlađim kategorijama. Vjerujem da ćemo imati odlične uspjehe u budućnosti“, rekao je Horvat.

Rukometaš ekipe PPD Zagreb kaže da ga raduju uspjesi njegovog nekadašnjeg trenera, Veselina Vujovića, koji je sa Slovenijom stigao do polufinala protiv Francuske.

"Slovenci već duže vrijeme igraju dobro, a otkad je Vuja došao vidi se taj 'touch', uvjerio ih je da mogu mnogo da naprave, da su odlična ekipa i da uvijek mogu biti u borbi za medalje. Nije ovo slučajno. Jeste ih raspored pomazio sa katarom, ali i Katar je isto ozbiljna ekipa sa Riverom koji uvijek ima nekog keca u rukavu. Jako sudobro to odradili, nisam gledao jer smo igrali u istom terminu ali čuo sam da su napravili odličan posao i  da su igrlai odlično. Znam kako Veselin to odrađuje i srećan sam zbog njega i zbog momaka koji su u klubu i koji su bili u klubu i drago mi je i da su oni među četiri“.

Koga bi radije u finalu, Francusku ili Sloveniju?

"Ja bih radije Slovence u finalu (osmijeh). Ako bi igrali finale mi i Slovenci bili bi i jedni i drugi pobjednici. Napravili bi veliku stvar izbacivanjem domaćina. Biće to jako teško jer znamo šta je Francuska, još pogotovo na domaćem terenu.Osjeti se da Francuzi imaju pritisak, ne igraju tečno kako bi trebali, ali i sa takvom igrom oni su moćni i snažni“, zaključio je Horvat na kraju razgovora za MONDO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC