• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da se povuče hrvatski ambasador iz Beograda"

Autor mondo.rs

Još jedna reakcija iz susedstva. Politička partija HKS želi hitne mere hrvatske države, ali i reakciju FIBA.

Posle hrvatskih medija, i jedna tamošnja politička partija reagovala je na koreografiju Delija uoči utakmice protiv Panatinaikosa.

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) takođe je iznela svoj stav o poruci navijača Crvene zvezde, koji su uoči utakmice protiv Panatinaikosa na velikoj "šetalici" razvili sliku četiri ocila i velikog tenka, uz istaknutu srpsku zastavu, sa natpisom "Вуковар".



"Evroliga već tradicionalno kreće glavu od odvratnih provokacija Zvezdinih Delija", pisali su hrvatski novinari u petak ujutro, a Crvena zvezda mts reagivala porukom da tenk nema veze sa politikom.

"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom 'Proradila Zvezdina mašina'", poručeno je sa Malog Kalemegdana, uz priložene fotografije.

U večernjim satima, HKS je saopštio da su Delije još jednom "bezočno provocirale, sa tendencijom podsticanja mržnje i vređanja spomena na žrtvu Grada Vukovara".


Ta stranka ističe da su učesnici i organizatori, kao i kompletan srpski državni vrh, "očigledno zaboravili koji su se zločini čini sa takvim tenkovima koji su cvećem ispraćani iz Beograda prema Vukovaru".

U saopštenju stranke piše i da se zaboravljaju hrvatske žrtve stradale u Vukovaru tokom rata, kao i činjenica da je taj grad "potpuno razoren i sravnjen sa zemljom".

Dalje, navedeno je da HKS očekuje odgovarajuću reakciju hrvatskog Ministarstva spoljnih poslova, povlačenje hrvatskog ambasadora iz Republike Srbije na konsultacije, kao i upućivanje protestne note državnom vrhu Republike Srbije i čelništvu Međunarodne košarkaške federacije, "sa jasnom osudom ponašanja navijača i zahtevom da se odgovarajuće kazne klub i navijači koji su nosili sramotni transparent". 

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Misko Taksista

Presvuci klupski autobusom folijom u tenk i onda lagano preko Osijeka, Zapadne Slavonije do Zagreba. 😁

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC