• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Dr Džekil i mister Hajd! (GOLOVI)

Autor mondo.rs

Mnogo teži protivnik, ali i mnogo bolja igra Partizana. Pobeda nad poljskom Koronom 2:0.

 PARTIZAN: Dr Džekil i mister Hajd! (GOLOVI) Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Posle matine blama i poraza od nemačkog četvrtoligaša Kikers Ofenbaha (1:2), različit sastav Partizana izašao je na megdan Koroni, devetoplasiranoj ekipi poljskog prvenstva.

Za razliku od meča sa nemačkom niželigaškom ekipom, koja se bori za opstanak u četvrtoj ligi, drugačiji tim crno-belih odigrao je izuzetno dobro prvo poluvreme i solidno drugo protiv Poljaka.

Golovima Uroša Đurđevića u 11. i Nemanje Mihajlovića u 14. minutu, Partizan je savladao Koronu.

GOL ĐURĐEVIĆA

Partizan - Korona 1:0
Izvor: TV Partizan

GOL MIHAJLOVIĆA

Partizan - Korona 2:0
Izvor: TV Partizan



Raspoložen je bio Nemanja Mihajlović, koji je, ipak, ostao u Partizanu, i nagovestio je povratak u staru formu.

Vođstvo je moglo da bude i veće. Prosto je neverovatno šta su igrači Partizana, odnosno Leandre Tavamba, a potom i Mihajlović, u istom napadu, promašili.

Odlično je tekla akcija u 42. minutu, kombinovali su Đurđević i Mihajlović, koji je kao na tacni poslužio Tamabvu, ali je on šutirao pravo u golmana. U nastavku akcije, lopta je došla do Mihajlovića koji je sa šest, sedam metara opet šuritao u golmana.

U prvom poluvremenu bilo je i mnogo nervoze i koškanja igrača Partizana i poljske ekipe. U drugom delu prvog dela, uvek borbeni i beskompromisni, Everton bio je u gužvi sa nekolicinom igrača Korone, ali su ga ostali saigrači smirili.

I Uroš Đurđević je bio nešto "ratoborniji", pa ga je posle dobijenog žutog kartona, čak smirivao Lenadre Tavamba i to porukom na srpskom jeziku: "Đuka, igramo fudbal".

POVREDA RADINA

U 65. minutu utakmice, Milan Radin je dobio udarac u koleno. Povikao je: "Boli me, ne mogu da ispružim nogu". Odmah je zamenjen, umesto njega ušao je Marko Jevtović.

U 47. minutu nova velika prilika za Partizan. Marko Janković je iz trka šutirao iz srca šesnaesterca, na golu nije bilo golmana Korone, ali je ona pogodila u glavu jednog igrača poljske ekipe!

Partizanu je poništen gol u 52. minutu zbog, kako su sudije procenile, ofsajda. Everton se stuštio sa desne strane, centrirao, lopta je pala tačno na nogu Đurđeviću, koji je ubacio u mrežu, ali je signalizirana nedozvoljena pozicija.

Prvu veliku priliku za Koronu propustio je Grželak u 55. minutu posle kornera. Njegov udarac glavom prošao je tik pored stative.

"Popustio" je Partizan u poslednjem kvartalu utakmice, što je i razumljivo jer su se igrači, posle napornih treninga, umorili. U timu su bila samo dva sveža igrača (Jevtović i Ilić), ostali su odigrali ceo meč.

u 87. minutu nova šansa za Partizan preko Đurđevića, posle akcije sa Mihajlovićem, ali je golman Korone dobro intervenisao.

- SASTAVI -

PARTIZAN: Nemanja Stevanović, Radin (od 67. minuta Jevtović), Bogosavac, Ćirković, Milenković, Everton, Kosović, Janković, Mihajlović, Đurđević, Tavamba (od 73. minuta Saša Ilić).
(rezerve: Jovičić, Petrov).

***Kapitensku traku nosio je Nikola Milenković, najmlađi na terenu!

KORONA: Pesković, Rumanijak, Dejmek, Đibril Dijao, Grželak, Moždžen, Vanja Marković, Akur Nabil, Migel Palansa, Dani Analo, Micanski.

Partizan će do kraja priprema na Kipru odigrati još 4 kontrolne utakmice:

- 4. februara protiv litvanskog Atlantasa;

- 6. februara protiv jednog ukrajinskog ligaša;

- 8. februara protiv Levskog iz Bugarske;

- 11. februara protiv ruskog Urala kao generalna proba za početak prolećne sezone.

Prolećna sezona trebalo bi da počne 18. februara. Partizan gostuje Radu na Banjici. Međutim, postoji mogućnost da početak takmičenja bude odložen ako vreme bude loše, odnosno ako bude mnogo snega.

Večiti derbi na Zvezdin rođendan!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC