• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Misimović: Maštao sam o Realu

Autor mondo.ba

Zvjezdan Misimović završio je uspješnu karijeru. Imao je i neostvarenih planova.

Zvjezdan Mismimović nedavno je rekao zbogo fudbalu, bar onom profesionalnom. Igračku karijeru završio je u Kini, iako je imao ponuda da i dalje igra fudbal. 

O karijeri govorio je u intervjuu za Avaz.

" Još prije dvije godine sam najavio kraj karijere, ali su potom došli ljudi iz Kine, iz kluba gdje sam nastupao, sa molbom da im pomognem po povratku u ligu. Nisam mogao odbiti, mada sam pristao teškog srca. Kako sam išao u godine, najteže mi je padala udaljenost od familije. Kad sam sjeo i dobro razmislio, zaključio sam da je ovo bio pravi trenutak za ovakvu odluku", kaže Misimović.

Kaže da u karijeri ne bi puno toga mijenjao.

" Kao sportista, uvijek treba težiti najvećem i najboljem, ali mislim da bih ono što sam postigao, i sada objeručke prihvatio. Igrao sam za Bajern i s njim osvajao titule, u Volsfburgu sam doprinio historijskom uspjehu i učestvovao u pohodu na naslov, igrao za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu... Kada se sve sabere, dobro je. Zadovoljan sam i ne patim ni za čim, jer sam veoma skroman čovjek".

Najznačaniji trenutak bogate karijere je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazillu 2014. godine.

" To je, bez sumnje, odlazak s reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, gdje smo, uz malo sportske sreće, mogli napraviti bolji rezultat. Tu je još titula prvaka Njemačke s ekipom Volfsburga, koju u to vrijeme niko nije očekivao", sumira utiske Misimović.

U javnosti se povremeno spominje mogućnost da postane sportski direktor reprezentacije BiH. 

" Sigurno je da ću ostati u sportu, mada sam osnovao firmu za prodaju i posredovanje nekretninama i dobro mi ide. U dogledno vrijeme, moguće je i da se počnem baviti menadžerskim poslovima. A što se tiče sportskog direktora, moram sjesti s ljudima iz Saveza i sve dobro proanalizirati, da vidim kakvi su planovi i zamisli. U svakom slučaju, spreman sam uvijek pomoći bh. reprezentaciji, šta god bude trebalo. Ima tu još nekih sportskih opcija, ali polako... Ima vremena", kaže Misimović, koji je nedavno igraču Bajerna Daglasu Kosti  prodao vilu u Minhenu. Je li to znak da se seli iz Minhena?

" Ne, ni u kom slučaju. Ja sam tu rođen i odrastao. U Minhenu imam dosta poznanika i prijatelja, a tu su i djeca. Tačno je da sam prodao kuću, ali sam ovih dana kupio novo zemljište za gradnju porodične kuće. Minhen je veliki grad s velikim mogućnostima i izazovima i tu ću sigurno ostati", smatra Misimović, koji je kao dječak maštao da igra u Madridu.

"  Iako sam tad igrao za Bajern, koji, bez ikakve sumnje, spada među najveće klubove svijeta, maštao sam o tome da jednog dana zaigram za Real. Nije to samo moja mašta, to je san svih dječaka na svijetu, jer jedan je Real i to je nešto posebno", završio je Misimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC