KUP RS: Derventa izbacila Borac

Rukometaši Dervente eliminisali su banjalučki Borac u četvrtfinalu Kupa RS.

36
A- A A+

RK Derventa savladao je Borac m:tel rezultatom 24:20 i plasiralo se u polufinale Kupa RS.

Borac je prošle godine poražen u finalu od dobojske Sloge, a ove godine takmičenje je završio već u četvrtfinalu.

Derveta se priključila Slogi i Slaviji u polufinalu, a četvrti polufinalista biće poznat nakon duela Mladosti i Prijedora.

RK DERVENTA - RK BORAC m:tel 24:20 (15:9)

Nakon prvih 30 minuta Derventa je imala prednost od šest golova -  15:9.

Ekipa Zorana Dokića je i u nastavku nastavila u dobrom ritmu i stavila do znanja da se želi revanširati Borcu za poraz u Premijer ligi BiH.

Predvođeni sjajnim Slavenom Šijakovićem koji je postigao osam golova Derventa je sačuvala prednost u drugom poluvremenu i stigla do pobjede 24:20.

U ekipi Dervente Šijaković je bio najefikasniji sa osam golova, a slijede Zekić sa četiri, te Marković i Božić sa po tri gola.

Najefikasniji u ekipi Borca bili su Nježić i Lončar sa po pet golova, Majić je postigao tri, a Unčanin i Đurđević po dva pogotka.

RK Derventa: Starčević, Škrga, Stojić, Božić 3, Sibinčić, Šijaković 8, Lukić, Zemunović, Milinković, Mraković 3, Lazić,Stanković 2, Ivanović 2, Pejić, Zekić 4, Dragičević. Trener: Zoran Dokić.

RK Borac: Beširević, Memić, Đurđević 2, Hercegovac, Dančić 1, Mijatović, Kosanović, Bubić 1, Efendić, Nježić 5, Lončar 5, Majić 3, Čelić 1, Ćeranić, Uničanin 2. Trener: Ratko Đurković.

Ostale vijesti