• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj piratskih Android igara i aplikacija?

Autori mondo.ba Autori mondo.rs Autori Jovana Josipović

Internet se „zapalio“ od rasprave da ozloglašeni Denuvo sistem zaštite sa PC igara stiže na Android igre i aplikacije. Otkrivamo da li je to istina.

 Kraj piratskih Android igara i aplikacija? Izvor: MONDO portal

Neobičan Reddit post pokrenuo je neverovatnu raspravu na internetu - Denuvo DRM zaštita stiže na Android igre i aplikacije. I dok su jedni tvrdili da je to nemoguće, drugi su panično širili vest ostavljajući poruke kako svi možemo da se pozdravimo sa krekovanim mobilnim igrama i aplikacijama.

Istina je, kao i uvek, negde između.

Pomenuti Reddit post, objašnjava Android Police sajt, zaista sadrži citat originalnog mejla u kojem se spominje mogućnost da se Denuvo zaštita primeni na Android igre i Android aplikacije. Google je razmatrao tu mogućnost i ona je još uvek otvorena. Ipak, citirani mejl je iz 2014. godine i, ako Denuvo nije stigao do sada - verovatno neće ni stići, smatra Android Police.

Denuvo test aplikacija pronađena je na Google serverima, ali ne postoji nijedna druga veza sa Android aplikacijama, igrama, Play prodavnicom niti DRM zaštitom pomenutih stvari.

Izgleda da je neko gadno „pomešao lončiće“ i da je jednu uobičajenu ličnu prepisku doveo u vezu s nečim što nema veze s istinom (radi senzacije). Makar tako smatra ovaj sajt.

S druge strane, Denuvo je zaista gadan problem kad se o probijanju zaštite za igre tiče i koriste ga sve najveće izdavačke kuće. Iako igre na kraju budu nekako krekovane, do tog momenta prođe dosta vremena i igre odavno više nisu „fokus“ najvećeg broja igrača. Ipak, dolaskom Resident Evil 7 igre i to se promenilo, jer je Denuvo probijen za gotovo tri dana. Da li je to samo bio loš period za Denuvo ili je i on konačno pao - videćemo uskoro…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS