• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo ili Anćeloti? Evo šta kaže Bane...

Autor mondo.rs

Kada bi morao da odabere jednog od dvojice slavnih stručnjaka, sa kim bi Ivanović radio do kraja karijere?


Branislav Ivanović doputovao je u Rusiju, potpisao za Zenit, odradio sa saigračima kratke pripreme i zajedno sa njima stigao u Sankt Peterburg.

Tamošnji novinari sa očekivano velikom pažnjom ispratili su dolazak dugogodišnjeg defanzivca Čelsija, osvajača Lige šampiona, strelca odlučujućeg gola u finalu Lige Evrope i dvostrukog šampiona Premijer lige.

U intervjuu za "Sport Express", Bane je upitan da odgovori na jedno od pitanja koje najviše intrigira navijače širom sveta:

Žoze Murinjo ili Karlo Anćeloti?

Evo šta na to kaže Ivanović, koji će u Zenitu nositi dres sa brojem "60".

"Murinja zovu 'Posebni' i mislim da on to i jeste. Ako pobedite, njegovo poverenje prema vama nema ograničenja. Omogućiće vam da ostvarite svoj potencijal do granica za koje niste ni svesni da su dostižne", kaže Bane.

"Treninzi pod Murinjom bili su jedinstveni. On ponekad igra 'umne igrice' sa novinarima, ali kada dođe do važnih stvari, a to su utakmice, onda je uvek veoma ozbiljan. Ako hoćete da igrate za Murinja, onda morate da pratite njegove zahteve i da sledite njegove instrukcije", dodao je Ivanović.

Bane je u dresu Čelsija odigrao 377 utakmica i sedam godina bio apsolutno nezamenljiv kraj desne aut linije "plavaca". Njegovo mesto u timu nije se dovodilo u pitanje sve do ove sezone, kada je Antonio Konte rešio da promeni sistem u 3-4-3.

Generalno, Ivanovićeva uloga počela je da se dovodi u pitanje kada je Murinjo napustio tim prošle godine, posle jako loše sezone.

"Murinjo je tip menadžera koji razvoju igrača podređuje sve ostalo. On želi da igrač napreduje i profesionalno i lično. Prema njemu ne možete biti ravnodušni. Ili ga volite ili ga mrzite. To je ono što ga čini posebnim. Drago mi je da sam imao šansu da radim s njim"

Posle svega rečenog, nameće se zaključak da bi Ivanović, kada bi morao da bira, odabrao Murinja ispred Karla Anćelotija.

Ipak, da li je tako?

"Anćeloti je sasvim drugačiji. Da igrači mogu da biraju, pretpostavljam da bi odabrali da celu karijeru provedu sa Karlom. Veoma je smiren i preuzima sve negativno na sebe, dopuštajući igračima da se osećaju dobro", jasno odgovara nekadašnji bek OFK Beograda i Lokomotive iz Moskve.

"Ipak, i jedan i drugi su jednako dobri treneri i postižu jednako dobre rezultate", "politički" je dodao Ivanović.

Ruski novinari pitali su ga i kako se rastao sa Čelsijem, koji ga je pustio bez obeštećenja, kao znak zahvalnosti Romana Abramoviča za sve što je Srbin uradio u plavom dresu.

"Pitao sam klub da me pusti ako dobijem odgovarajuću ponudu. Čelsi se složio i srećan sam zbog rtoga. Postojala je opcija da odem u Kinu, ali hteo sam da igram na pristojnom nivou i da nastavim da se razvijam. Zato sam odabrao Zenit", objasnio je Ivanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC