• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SFF: Novi format, programi i lokacije

Autor mondo.ba

Ovogodišnje izdanje Sarajevo film festivala bit će održano od 11. do 18. augusta 2017. godine, a organizatori najavljuju da će 23. izdanje SFF-a biti unaprijeđeno u nekoliko segmenata.

 Novi format, novi programi, nove lokacije Sarajevo Film Festivala Izvor: MONDO/Samir Cacan

Rukovodioci Sarajevo Film Festivala odlučili su da usmjere snage na jačanje sinergije između postojećih segmenata - program, industrija (CineLink Industry Days) i edukacija (Talents Sarajevo). Sva tri segmenta će biti čvrsto integrisana i paralelno realizovana tokom prvih 7 dana Festivala.

Posljednji dan Festivala biće rezervisan za reprize najuspješnijih ostvarenja (nagrade oficijelnog žirija i nagrade publike) u atmosferi kreiranoj za potpuno uživanje u filmu, najavljuju iz SFF-a.

Organizatori su najavili i novitet u sklopu takmičarskog programa, a riječ je o Takmičarskom programu - studentski film koji će biti baziran na regionalne filmske škole i akademije.

Na ovaj način se želi dodatno promovisati regionalna filmska scena i njeni autori.

Sarajevo Film Festival će predstaviti i dvije nove lokacije: House of Shorts, namijenjen autorima, studentima i filmskim profesionalcima koji žele imati potpuni uvid u kratki film, te Pozorište mladih koje će biti okupljalište za publiku Dječijeg programa i TeenArene.

Jedna od najatraktivnijih festivalskoh lokacija - Ljetno kino, u 23. izdanju Festivala zablistaće u novom sjaju i tako publici ponuditi novo iskustvo gledanja filmova pod otvorenim nebom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop