• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljoprivrednici zakazali proteste

Autor mondo.ba

Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača RS odlučio je da zakaže proteste.

  Odluku je podržao i Upravni odbor Udruženja mljekara RS, prenosi ATV.

“Protesti su u Gradiškoj 23. februara u 12 sati. Mi smo prinuđeni, mi ćemo se u velikoj mjeri odazvati. Opšte je raspoloženje da se iskaže nezadovoljstvo, mi nemamo drugog izbora. To je protest upozorenja”, naglasio je Milorad Arsenić, predsjednik Upravnog odbora Udruženja mljekara RS.

“Što se tiče mljekara, konkretno ja mislim, najmanje, 100 traktora što se tiče mljekara, a sad ovih drugih poljoprivrednih proizvođača ne znam”, kazao je Nedžad Hotić, mljekar iz Gradiške.

Poljoprivrednici traže i smjenu ministara Steve Mirjanića i Mirka Šarovića, odbacuju Nacrt pravilnika o raspodjeli podsticaja za 2017. godinu i traže da on bude isti kao kod njihovih kolega u Federaciji.

Njihov zahtjev je i da Ministarstvo poljoprivrede RS javno obajvi sve isplate sredstava za 2015. i 2016. godinu, jer tvrde da se dijelu novca gubi trag. Od Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa traže uvođenje “plavog dizela” i zaštitnih mjera za poljoprivredu. Za izmirenje dugova od prošle godine, Vladi daju novi rok – polovina marta, objavila je ATV.

“Nas ne interesuje, nas interesuje da Vlada obezbjedi 43 miliona i da nam isplati dug, u stvari sada 41, jer dva miliona su isplaćena. Nas interesuje da nam isplate, odakle će isplatiti, odakle sebi isplaćuju plate. Hoce li to biti ruski dug, kuvajtski dug, hoce li to biti nekakav kredit, dižu kredite i ovako, pišu zapise”, rekao je Vladimir Usorac, predsjednik Udruženja mljekara RS.

Iz kabineta ministra Mirjanića poručeno je da će reagovati tek kada dobiju službeni dopis udruženja.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE