Roditeljska kontrola na Open-u

Autor:

Možete bezbrižno mališanima prepustiti daljinski upravljač

0
A- A A+
Foto: m:tel/promo

Nije uvek jednostavno kontrolisati šta će i kada vaši mališani da gledaju na televiziji, pogotovo ako niste u mogućnosti da sve vrijeme budete uz njih i da zajedno sa njima uživate u televizijskom programu.

Dobra vijest je da, u cilju zaštite djece od neprimjerenih TV sadržaja, u okviru m:tel Open-a, možete odrediti emisije i kanale koje će vaši mališani gledati - zahvaljujući opciji Roditeljska kontrola možete bezbrižno mališanima prepustiti daljinski upravljač.

Bez obzira na to koji su programi dostupni u vašem domu, i koji Open paket koristite, usluga Roditeljska kontrola (zaključavanje kanala) vam omogućava da odredite koje sadržaje ukućani mogu da gledaju u zavisnosti od kanala, emisije i doba dana.

Dodatno, m:tel u cilju aktivne zaštite djece i mladih od štetnih uticaja medija, za emitovanje reality i pseudo reality programa u sklopu Open IPTV-ja, sprovodi i dodatnu kontrolu. Kanali koji emituju navedeni sadržaj, kao i ostali Open kanali iz ponude kojima je setovana starosna granica na vrijednosti 18, zahtijevaju “Roditeljsku pažnju” odnosno unos PIN-a.

Evo kako možete podesiti 'zaključavanje' ekrana:

Izvor: YouTube

Detaljna uputstva možete pronaći i na sajtu www.mtel.ba ili pozvati m:tel korisnički centar na broj 0800 50 000.

Tagovi:

Ostale vijesti