Nikolić danas: Sačekajte još malo

Autor:

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije danas želeo da odgovara na pitanja novinara u vezi kandidature, pozivajući ih na strpljenje.

0
A- A A+

"Sačekajte još malo", kratko je rekao Nikolić upitan da li želi da da izjavu.

Nekoliko novinarskih ekipa sačekalo je predsednika u Palati Srbija posle sastanka sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom koji je u poseti Srbiji, kako bi mu postavili pitanja u vezi sa njegovom kandidaturom za novi petogodišnji mandat.

Prema još nezvaničnim informacijama, Tomislav Nikolić će se kandidovati samostalno na izborima. Zvanično, on još čekla odgovor na svoju ponudu koju je uputio lideru SNS i premijeru Aleksandru Vučiću, u kojoj, prema navodima medija, traži da bude sledeći premijer i lider stranke.

Iz kabineta premijera Aleksandra Vučića juče je demantovano da se vode tajni pregovori između sadašnjeg i bivšeg lidera SNS.

ČEKAMO NA NAGRADU IZ EU

Zahvalni smo na podršci Austrije u evrointegracijama, ispunjavamo sve uslove, uspeli smo da sprovedemo teške reforme i očekujemo da će naši napori na tom putu biti nagrađeni u razumnom roku, ocenio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa kancelarom Austrije Kristijanom Kernom.

Nikolić je konstatovao da su odnosi Srbije i Austrije izvanredni, a da građani Srbije koji žive i rade u toj zemlji predstavljaju most čvrstog i iskrenog prijateljstva, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Razgovaramo sa Prištinom u gotovo nemogućim uslovima, ispunjavajući sve što se od nas traži, dok se drugoj strani dozvoljava neprimenjivanje dogovora. Mi očekujemo i nadamo se fer i pravičnim uslovima u daljim razgovorima sa Albancima, predočio je Nikolić.

Ostale vijesti