Komšić: Bakir je već donio odluku

Autor:

Predsjednik Demokratskog fronta Željko Komšić smatra da je Bakir Izetbegović već donio odluku i da je današnje savjetovanje o mogućoj reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije tek pokušaj podjele odgovornosti.

0
A- A A+

Kakva god odluka da bude donesena, dodao je Komšić, nemoguće je biti politički pobjednik.

"Po meni je utisak da je Izetbegović donio odluku da se ide u reviziju", rekao je Komšić novinarima prije početka savjetovanja o mogućoj reviziji presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore, dodavši da će to izazvati različite reakcije u regionu na koje će biti potrebno znati da se odgovori, a problem može biti i ako sud odbije zahtjev za reviziju.

Kada je riječ o dokazima, Komšić kaže da su oni postajali i prije deset godina, ali da nisu imali toliku snagu da bi odigrali ključnu ulogu u jednom procesu koji je, prema njegovom mišljenju, i tada bio politički.

Advokat Asim Crnalić, jedan je od pozvanih na današnje savjetovanje, rekao je da nije upoznat o tome kako su organizatori zamislili današnji skup i da će svoj stav zauzeti kada vidi do kakvih novih dokaza se došlo.

Današnje savjetovanje organizuju fondacija "Pravda za BiH" na čijem je čelu Fadila Memišević, te Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava. Pokrovitelj savjetovanja je bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Savjetovanju prisustvuje veliki broj eksperata iz oblasti prava, zvaničnika iz institucija BiH i nevladinih organizacija i udruženja.

Ostale vijesti