• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hiršeru svjetsko zlato, Šljivić bez druge vožnje

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju danas su vožene trke veleslaloma, a najsjajnije odličje pripalo je Austrijancu Marselu Hiršeru. Bh. takmičar Marko Šljivić nije uspio da završi prvu vožnju.

Marsel Hiršer slavio je na današnjoj veleslalom trci na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu.

Austrijanac je odvezao odlično obje trke i potvrdio status jednog od najboljih skijaša današnjice. S vremenom 2:13.31 osvojio je zlato, ukupno peto na prvenstvima svijeta.

Hiršer je do odličja stigao i na prethodna dva svjetska prvenstva. U Šladmingu 2013. osvojio je dva zlata i srebro, baš kao i u Biver Kriku dvije godine kasnije. Osim današnjeg zlata, u St. Moricu je bio srebrni u kombinaciji.

Srebrnu medalju osvojio je još jedan Austrijanac, Roland Lajtinger, dok je bronza pripala Norvežaninu Leifu Kristijanu Haugenu.

Nakon jučerašnjeg sjajnog nastupa u kvalifikacijama, bh. predstavnik Marko Šljivić danas nije uspio da završi prvu vožnju.

"Nisam uspio završiti prvu vožnju. Dosta takmičara je ispalo, tako da je bilo relativno lako da se uđe u prvih 60 i vozi druga vožnja", rekao je Šljivić za MONDO.

Mladi bh. skijaš ističe da je zadovoljan dosadašnjim vožnjama, a u subotu ga očekuje nastup u kvalifikacijama za slalom.

"Danas nije bilo dobro, ali kučerašnjim nastupom sam veoma zadovoljan, pogotovo drugom vožnjom. Takođe, imam još sutra kvalifikacionu trku slaloma, pa ćemo vidjeti kako će proći", dodao je dvadesetogodišnji skijaš iz BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC