• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Elvedini prija slalom, Žani ne

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Bh. predstavnice na Svjetskom prvenstvu u St. Moricu u kvalifikacionoj slalom trci ostvarile polovičan učinak. Elvedina Muzaferija nastupiće u finalnoj trci, gdje neće biti Žane Novaković, koja nije uspjela da prođe kvalifikacije.

Mlada bh. slalomašica Elvedina Muzaferija ostvarila je planirani cilj - izborila je plasman u finalnu trku slaloma na 44. Svjetskom prvenstvu, koje se održava u švajcarskom St. Moricu.

Današnje kvalifikacije okončala je na 11. poziciji s vremenom 1:37.68, što je 4.64 sekunde slabije od prvoplasirane Bjeloruskinje Marije Škanove.

Ipak, ovaj rezultat perspektivne skijašice iz BiH bio je više nego dovoljan za plasman u finalnu trku, koja je na programu u subotu. Prvu vožnju odvezla je za 47.87 sekundi, a drugu za 49.81.

"Prva vožnja bila je malo lošija. I sama činjenica da sam nakon nje imala zaostatak 3.55, a ukupno 4.64 to dokazuje. Zadovoljna sam trkom i plasmanom", poručila je Muzaferija.

Ipak, kako je naglasila za MONDO, u današnjim kvalifikacijama bilo je dosta taktičke vožnje, a glavni cilj bio je jedino plasman u finale. Vozila je znatno opreznije, da joj se ne bi ponovila greška iz kvalifikacija za veleslalom trku, kada nije uspjela da završi prvu vožnju.

"Mogu reći da sam malo taktizirala kako bih završila trku i prošla u finalnu trku. Tamo želim prvenstveno da se plasiram u drugu vožnju, a onda da pokušam ostvariti što bolji plasman u ukupnom poretku", dodala je bh. takmičarka.

Za razliku od Muzaferije, druga bh. predstavnica Žana Novaković nije uspjela da izbori plasman u finalnu trku, koja će biti vožena u subotu. Od 9:45 na programu je prva vožnja finalne trke, dok će u 13 časova biti vožena druga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC