Prelazni rok u Norveškoj: Navijači kupili igrača!

Autor:

Klub nije imao dovoljno finansijskih sredstava kako bi pazario pojačanje, pa se obratio navijačima i zatražio "grupno finansiranje". Uspelo je!

0
A- A A+


Ni pozajmica, ni zaduživanje, ni procenti, ni "prijatelji" kluba - direktno kod navijača!

Norveški prvoligaš Kristijasund saopštio je navijačima ideju da želi da angažuje fudbalera Nikitu Baranova (24), ali da bi završili njegov transfer - nedostajalo im je novčanih sredstava...

Iz tog razloga se KBK na poznatom sajtu za "grupno finansiranje" (crowdfunding) obratio navijačima i zatražio im da im finansijski pomognu, ako žele, što su ovi prihvatili i za nekoliko dana skupljeno je potrebnih 500.000 norveških kruna, a Baranov je predstavljen u klubu!

Jedan od sponzora kluba "Spare Bank" je pritekao u pomoć i isplatio deo transfera (300.000 kruna), dok je KBK nedostajlo još oko 200.000 kako bi pokrili i platu estonskog štopera.

Lojalni navijači su pritekli u pomoć i za nekoliko dana došlo se do magične cifre od 500.000 norveških kruna, što je nešto više od 55.000 evra.

"Ovo je fantastično, doveli smo reprezentativca Estonije. Ne bismo uspeli bez naših navijača!", poručili su zahvalni predstavnici Kristijasunda.

Šta mislite, da li su ovakve stvari moguće u srpskom fudbalu?

Ostale vijesti