Izetbegovića savjetuju Ganić, Sefer, Cerić... FOTO

Autor:

Pod pokroviteljstvom bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, u zgradi Vijećnice u Sarajevu još traje savjetovanje o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred MSP u Hagu.

0
A- A A+

Među prvima na skup su došli poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, njegov prethodnik na toj poziciji Mustafa Cerić, te visoki zvaničnici političkih stranaka iz FBiH Fahrudin Radončić, Ramiz Salkić, Željko Komšić, Nermin Nikšić, Halid Genjic, Safet Softić, Ejup Ganić, Selmo Cikotić, Sefer Halilović, kao i nekadašnji agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Sakib Softić.

Brojni novinari, koji prate ovaj skup, ocijenili su da ih cijela atmosfera podsjeća na rane 1990-te godine, s obzirom na to da su u zgradu Vijećnice stigli i član ratnog Predsjedništva takozvane Republike BiH Mirko Pejanović, te brojni vjerski i politički predstavnici Bošnjaka iz tog perioda.

Ispred zgrade Vijećnice prisutna je i nekolicina mladića koji su razvili transparent na kojem piše "Obavezno Srbiju kazniti".

Novinarima, koji su nezadovoljni jer im nije omogućen ulazak u zgradu Vijećnice već događaj prate sa obližnje tramvajske stanice, nije poznato ni da li će im se neko od učesnika sastanka obratiti po njegovom okončanju.

Komšić: Bakir je već donio odluku!

Ivanić: Izetbegović djeluje van institucija

Ostale vijesti