Arigo Saki: Barsa ne liči na ONU Barsu...

Autor:

"Više ne vidite onaj agresivni, organizovani, ali i 'gladni tim' kome smo se toliko divili", objašnjava sjajni italijanski stručnjak Arigo Saki.

0
A- A A+


Fudbal koji gaji Barselona je prepoznatljiv već nekoliko decenija.

U vreme dok je Johan Krojf na Pirinejima stvarao neku novu Barselonu, sa naglaskom na ofanzivan fudbal i igrače iz omladinske škole koji bi se lako uklapali u njegovu filozofiju, na Apeninima je Arigo Saki stvarao snažni Milan - u nekom novom, neitalijanskom, ruhu.

Sada sedamdesetogodišnjak, koji je često stručni konsultant na itajlijanskim televizijama, gledao je meč Pari Sen Žermena i Barselone u kom su Katalonci razbijeni.

Na "Parku Prinčeva" viđen je jedan od najtežih poraza u istoriji Barselone - 4:0!

"Već neko vreme Barselona ne izgleda kao stara Barselona", primetio je Saki i dodao:

"Oni u Primeri bez problema uspevaju da savladaju te slabe klubove, ali imaju problema sa onim malo jačima. Više ne vidite onaj agresivni, organizovani, ali i 'gladni tim' kome smo se toliko divili".

Saki u razgovoru sa Van Bastenom i Gulitom. Delije u pozadini pale novine... Foto: MN Press Saki u razgovoru sa Van Bastenom i Gulitom. Delije u pozadini pale novine...Naslednici...

Nezvanično se može čuti da je Enrike već Upravi kluba predložio da naredni trener bude njegov asistent Unzue, ali se u medijima pojavljuju imena i Maurisija Poketina, Ronalda Kumana i Ernestea Valverdea. Trener Sevilje Horhe Sampaoli, koji je prvi kandidat za naslednika, kratko je danas odbacio ove medijske spekulacije i naveo da je zadovoljan u Andaluziji. Naveo je da poštuje Luisa Enrikea i da nije umesno da komentariše takve priče dok su obojica zaposleni, ali da se u slučaju Barselone "nikad ne zna". Tako da je ostavio tu mogućnost otvorenom...

Italijanski stručnjak je naveo da su Katalonci prethodnih deset godina, a i više, dominirali evropskim fudbalom i nametnuli su stil koji je bilo uživanje gledati. Bila je to fudbalska lekcija čitavom svetu, kazao je on, ali i dodao da se to izgubilo.

"Sada ni Leo Mesi ne može više da se igra sa rivalom jer je čitava mašinerija tima u kvaru. Da biste uspeli morate da imate organizovan klub, dobar fudbal i dobre igrače. Bez ideje kakav fudbal želite da igrate - pojedinci neće ništa dobiti", dodao je on.

Niko se nikada nije plasirao u narednu fazu Lige šampiona nakon poraza od 4:0 i zbog toga, ali i zbog fudbala koji je PSŽ predstavio u prvom meču, Barselona već sada ispala.

"Biće im potrebno čudo...", naveo je Saki.

Revanš se igra 8. marta na "Kamp Nou".

Tagovi:

Ostale vijesti