• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako se plašite pauka, ne otvarajte ovu stranicu

Autor mondo.rs

Upoznajte T8X, robota pauka, kompanije Robugtix, koji izgleda kao da je izašao direktno iz nečije noćne more.

Robotika polako ali sigurno briše granicu između nauke i naučne fantastike, pa sad imamo robote raznih oblika i namena, koji su sve napredniji i egzotičniji.

Jedan od njih je i paukolikiT8X robot, od kojeg se svakom arahnofobu ledi krv u žilama. Njegovih osam nogu i telo pokreću 26 naprednih servo motora koji mu omogućavaju potpuno prirodno, autentično i kompleksno kretanje i ponašanje. Upravljanje se vrši preko Wi-Fi signala uz pomoć aplikacije za mobilni telefon. Robot se može podešavati i programirati po želji, i skripte programa ponašanja su jednostavne za deljenje.

The Rise of the Robugtix T8X Spider Robots
Izvor: Robugtix

Ima nekoliko slotova za dodatke, i prozorčić za kameru na prednjoj strani, koji liči na oko koje mu je osvetljeno raznobojnim LED svetlom. Samu kameru nema još uvek, ali je u razvoju. Do tada možete koristiti bilo koju kameru koja može da se ubaci u prozorčić. Baterija mu traje od 20 do 60 minuta i lako je punjiva.

Dolazi u dve varijante, jedna sa plastičnim kućištem a druga presvučena imitacijom paukove kože sa dlakama koja se nudi kao premijum model i koja je još jezivija od standardne, plastične.

Ovaj model za sad nema drugu primenu osim zabave, ali iz kompanije Robugtix, koja ga pravi najavljuju veće modele koji bi mogli da se koriste u potencijalno opasnim situacijama, za spasavanje, za težak rad i slično.

Za kraj da spomenemo i cenu od paprenih 950 dolara za osnovni model i apsolutno vrtoglavih 2995 dolara za dlakavu verziju, koja će sigurno odvratiti mnoge od kupovine ovog bizarnog i pomalo uznemirujućeg uređaja.

T8 the Bio Inspired 3D Printed Spider Octopod Robot
Izvor: Robugtix

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS