• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ol star vodič: Jokić i "sve zvezde" u Nju Orleansu

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije biće na parketu dve od tri večeri predstojećeg Ol star vikenda.

Centar Denvera Nikola Jokić drugu godinu zaredom će biti učesnik Ol star vikenda, nakon debija u Torontu 2016.

U Nju Orleansu će ponovo nastupiti u meču "Rising stars challenge" (sučeljavaju se američki i internacionalni tim, sastavljen od igrača sa jednom ili dve sezone NBA iskustva), ali ovog puta je zaslužio i poziv za Ol star subotu, kada su na programu znatno glamurozniji i gledaniji događaji.

Jokić je umesto povređenog Džoela Embida iz Filadelfije uvršten u "Skills challenge", takmičenje u veštinama sa loptom, u kome će još učestvovati petorica Ol star igrača (Entoni Dejvis iz Nju Orleansa, Demarkus Kazins iz Sakramenta, Džon Vol iz Vašingtona, Ajzeja Tomas iz Bostona, Gordon Hejvord iz Jute), bek Finiksa Devin Buker i krilni centar Njujorka Kristaps Porzingis.

Njih osmorica će se kroz duele "jedan na jedan", po turnirskom sistemu (četvrtfinale, polufinale, finale) nadmetati u driblanju, dodavanju i šutiranju, a pobednik svakog duela će biti igrač koji brže odradi postavljene zadatke.

Prošle godine je centar Minesote Karl Entoni Tauns u spektakularnom finalu nadmašio plejmejkera Seltiksa Ajzeju Tomasa.

Podsetimo se...

Finale "Skills challenge" 2016, Tauns - Tomas
Izvor: YouTube


Spektakl u Nju Orleansu počeće okršajem poznatih ličnosti, koje će sa klupa predvoditi aktuelni Ol star igrači, Drejmond Grin i Kajl Lauri.

Na parketu će se naći bivše NBA zvezde Beron Dejvis i Džejson "Bela čokolada" Vilijams, a sa loptom u rukama će se oprobati vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban, muzičar Vin Batler iz grupe "Arcade Fire" (prošlogodišnji MVP), glumci Tom Keveneg i Entoni Meki, glumac i reper Nik Kenon (bivši muž Maraje Keri) i mnogi drugi.

Što se tiče utakmice mladih, u noći između petka i subote, za SAD će igrati Karl Entoni Tauns (Minesota), Majls Tarner (Indijana), Devin Buker, Markiz Kris (obojica Finiks), Malkolm Brogdon (Milvoki), Dianđelo Rasel, Brendon Ingram (obojica LA Lejkers), Džalil Okafor (Filadelfija), Frenk Kaminski (Šarlot) i Džonatan Simons (San Antonio).

Tim Sveta, pored Jokića, činiće Dario Šarić (Filadelfija, Hrvatska), Dante Eksum (Juta, Australija), Badi Hild (Nju Orleans, Bahami), Aleks Abrines (Oklahoma, Španija), Vili Ernangomez (Njujork, Španija), Domantas Sabonis (Oklahoma, Litvanija), Kristaps Porzingis (Njujork, Letonija), Džamal Marej (Denver, Kanada) i Trej Lajls (Juta, Kanada).

Klej Tompson (Golden Stejt) braniće titulu najboljeg trojkaša, a "izazivači" su Kajri Irving (Klivlend), Erik Gordon (Hjuston), Si Džej Mekalum (Portland), Kemba Voker (Šarlot), Kajl Lauri (Toronto), Vesli Metjus (Dalas) i Nik Jang (LA Lejkers).

Ol star subotu tradicionalno zatvara takmičenje u zakucavanjima, gde će Eron Gordon (Orlando) pokušati da nadoknadi propušteno prošle godine, kada je u epskom dvoboju izgubio od Zeka Levina iz Minesote. Gordon je u susret Ol star vikendu imao problem sa povredom skočnog zgloba, pa ostaje da se vidi koliko može u konkurenciji Diandrea Džordana (LA Klipers), Glena Robinsona (Indijana) i Derika Džonsa (Finiks).


Kruna vikenda biće Ol star utakmica Zapada i Istoka, u kojoj se nadamo da će biti malo više žara nego 2016, kada se na oproštaju Kobija Brajanta igralo kao na treningu i kada je čak za 48 poena potučen rekord u broju ukupno postignutih poena (196:173 za Zapad).

Evo i sastava timova...

STARTERI

Stef Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Kevin Durent (Golden Stejt), Kavai Lenard (San Antonio), Entoni Dejvis (Nju Orleans) - Kajri Irving (Klivlend), Demar Derouzan (Toronto), Lebron Džejms (Klivlend), Džimi Batler (Čikago), Janis Adetokunbo (Milvoki).

REZERVE

Rasel Vestbruk (Oklahoma), Klej Tompson, Drejmond Grin (obojica Golden Stejt), Demarkus Kazins (Sakramento), Gordon Hejvord (Juta), Mark Gasol (Memfis), Diandre Džordan (LA Klipers) - Ajzeja Tomas (Boston), Džon Vol (Vašington), Karmelo Entoni (Njujork), Kajl Lauri (Toronto), Pol Džordž (Indijana), Kemba Voker (Šarlot) i Pol Milsap (Atlanta).

Trener Zapada će drugi put u poslednje tri godine biti Stiv Ker iz Golden Stejt Voriorsa, dok će na klupi Istoka debitovati Bred Stivens (Boston), pošto Tajron Lu iz prvoplasirane ekipe Klivlenda ne može da bude tu dve godine zaredom.

Kera je 2016. iz istog razloga menjao Greg Popović, strateg San Antonija.

Uživajte!

S A T N I C A

PETAK/SUBOTA

01.00 Ol star meč poznatih ličnosti
03.00 Utakmica "zvezda u usponu"

SUBOTA/NEDELJA

20.30 Ol star meč razvojne D-lige
02.00 Ol star subota (takmičenja u veštinama sa loptom, brzom šutiranju trojki i zakucavanjima)

NEDELJA/PONEDELJAK

02.20 66. Ol star meč

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC