• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan hrabar u Đenovi!

Autor mondo.rs

Crno-beli odigrali hrabro, ali izgubili od Pro Reka, jednog od najjačih timova sveta.

 Partizan hrabar u Đenovi! Izvor: MN PRESS

Partizan je u šestom kolu Lige šampiona izgubio od Pro Reka u Đenovi, ali pružio je izuzetno jak otpor i partiju koja ohrabruje pred nastavak sezone.

Moćni tim Pro Reka, favorita broj jedan za evropsku titulu, je meč prelomio tek u poslednjoj četvrtini i trijumfovao sa 12:7 (3:1, 4:4, 1:1, 4:1).

Crno-beli su zaigrali mnogo bolje nego u duelu sa Rekom pre deset dana, kada su Đenovljani slavili na Banjici sa 17:5.

Partizan je od početka bio dostojan rival daleko iskusnijoj i kvalitetnijoj ekipi. Đenovljani su golovima Filipovića i Moline poveli sa 2:0. Crno-beli su potom jurili zaostatak, koji ni u jednom trenutku u prvom poluvremenu nije iznosio više od dva pogotka. U igri “gol za gol”, domaći su stekli dva gola prednosti, a Partizan smanjivao razliku na “minus 1”.

Malo je nedostajalo da Beograđani i na velikom odmoru zaostaju samo jedan gol, kada je Nikola Jakšić 17 sekundi pre kraja druge četvrtine smanjio na 6:5. U završnici poluvremena Pro Reko je dobio peterac, koji je Filipović pretvorio u vođstvo od 7:5.

Ni posle treće četvrtine rezultatsko rastojanje se nije smanjilo. Crno-beli, nošeni podrškom grupe navijača iz Švajcarske, su igrali hrabro. Minut pre poslednjeg odmora ponovo su prišli na gol zaostatka, kada je Marko Janković pogodio za 7:6, ali 11 sekundi pre sirene Nikolo Figari je odveo domaćine na 8:6 savladavši odličnog golmana Partizana Lazara Dobožanova.

Prvi put tri razlike domaći su imali početkom četvrtog perioda igre, golom bivšeg kapitena crno-belih Dušana Mandića za 9:6. Radojević je ubrzo smanjio na 9:7. Đenovljani su do kraja kontroilisali meč, a konačan rezultat tri sekunde pre kraja postavio je centar domaćih Duško Pijetlović.

Pro Reko – Partizan Raiffeisen 12:7 (3:1, 4:4, 1:1, 4:1)

Bazen u Soriju. Gledalaca: 1.000. Sudije: Madjaj (Mađarska), Landaman (Nemačka). Isključenja: Partizan 6, Pro Reko 6. Peterci: Pro Reko 2 (1).

PRO REKO: Tempesti, Alesijani, Mandić 2, Filjoli 2, Molina 1, Pijetlović 2, Di Soma, Ečenike 1, Figari 2, FIlipović 2, Bodega, Bruni, Volarević. Trener: Vujasinović.

PARTIZAN: Dobožanov, Lukić, F. Janković, Toholj, Repanović 1, Manojlović 1, Drašović, Vučinić, Jakšić 1, Radojević 1, Stojanović 1, M. Janković 1, Belopavlović. Trener: Milenković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC