• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Parni valjak" malo štucao, ali pregazio Banjicu!

Autor mondo.rs

Partizan pobedom protiv Rada započeo prolećni deo Superlige. Gol odluke postigao je Uroš Đurđević u 55. minutu. Stative i šanse na obe strane.

 "Parni valjak" malo štucao, ali pregazio Banjicu! Izvor: MN PRESS

Partizan je pobedio!

Nema važnijeg meča za samopouzdanje ekipe od prvog u sezoni, bilo jesenjoj ili prolećnoj.

"Parni valjak" je uspeo u nameri da trijumfom počne poteru za Crvenom zvezdom i titulom prvaka. Savladao je Rad u 22. kolu Superlige Srbije, golom Uroša Đurđevića u 55. minutu, u vrlo zanimljivom i borbenom meču.

Serija nepobedivosti tima Marka Nikolića je nastavljena. Partizan 18 utakmica zaredom nije poražen, a samo je dva puta igrao nerešeno.

Rezultati 22. kola i tabela!

Ali...

U nedelju  posle podne nije sve bilo po zamislima stručnog štaba ekipe iz Humske. U "malom" gradskom derbiju crno-beli su naišli na čvrstu, organizovanu i u napadu vrlo ozbiljnu ekipu Rada. "Građevinari" su iz granitne i disciplinovane odbrane koristili svaku priliku da prenesu loptu na protivničku polovinu, imali su čak i dve odlične šanse da savladaju Filipa Kljajića, možda i sapletu crno-bele već na prvom koraku.


Golman Partizana je najzaslužniji što domaćin, posle velike greške Nemanje Miletića u 23. minutu, nije poveo. Aleksandar Lutovac je presekao dodavanje levog beka "parnog valjka", našao se "oči u oči" sa Kljajićem, koji je maestralnom intervencijom pokazao što mu je na kraju prvog dela sezone uručen trofej za najboljeg golmana lige.

U prvom poluvremenu nije bilo puno prilika.

Uroš Đurđević je uhvatio volej na početku meča, ali je bio neprecizan, da bi u 33. minutu Nenad Filipović vrhovima prstiju sprečio autogol i vođstvo Partizana posle nespretne intervencije Nikole Maraša.

Partizan je bio znatno bolji u drugom delu.

Krenuo je mnogo odlučnije ka golu Rada i u 55. minutu stigao do pogotka vrednog tri boda. Lopta je posle kornera došla do ivice kaznenog prostora, gde ju je prihvatio Đurđević, napravio je napadač crno-belih korak-dva ka golu protivnika, snažno šutirao po zemlji i pogodio.

Gol
Izvor: YouTube


Raspoložen je bio golgeter Partizana i u prvom delu sezone, takođe i na pripremama, a da je reč o vrsnom strelcu pokazao je već u prvom duelu prolećnog dela. Bio je to Urošev 10 gol u sezoni!

A vrlo lako je mogao i do 11! Tačnije, nejasno je kako nije uspeo da u 75. minutu pogodi potpuno PRAZAN gol.

Pošto je Filipović zakasnio nakon sjajne lopte u prostor Leonarda, a Đurđević bio brži od odbrane Rada, našao se sam ispred sedam metara širokog gola. Umesto lagane egzekucije, usledio je još jedan jak šut, ali u spoljni deo stative. Neverovatno!

Odlični napadač Partizana, Uroš Đurđević, imao ispred sebe prazan gol Rada, ali nije uspeo da postigne drugi pogodak za svoj tim na Banjici. Deluje nestvarno....
Izvor: YouTube


I Nikola Drinčić je pogodio okvir gola.

Nekoliko trenutaka pre nego što je Đurđević imao najveću priliku, bivši fudbaler Partizana je iz šesnaesterca, iskosa sa leve strane, topovski gađao donji desni ugao Kljajićevog gola. Isprečila se stativa i gosti su sačuvali prednost.

Do kraja meča više nije bilo mnogo uzbuđenja u samoj igri. Zato jeste na tribinama i na terenu među igračima.

Rasistički transparent domaćih navijača (ne znamo tačno šta je pisalo) isprovocirao je Evertona, koji je posle utakmice krenuo ka delu tribine gde su bili navijači Rada. Došlo je do gužve, svađe i odgurivanja igrača dva kluba, ali je na sreću sve prošlo vez većih posledica.

Partizan je ispunio misiju i sada čeka duel sa Borcem, kao uvertiru za "večiti" derbi i gostovanje na stadionu "Rajko Mitić". Rad u 23. kolu gostuje Vojvodini.


RAD: Filipović, Ljubinković, Maraš, Pajović, Radivojević - Drinčić, Ćulum (od 59' Dimitrijević), Lutovac, Denić, Rodić (od 73' Petković)- Đenić (od 59' Milošev). 

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Janković (od 61' Mihajlović), Jevtović, Everton, Stevanović (od 85' Ilić) - Leonardo (od 88' Tavamba), Đurđević

Izvor: MN PRESS


UŽIVO:

Fudbaleri Rada i Partizana izlaze na prvi ispit u 2017!

Veći deo onoga što su treneri Nebojša Petrović i Marko Nikolić spremali tokom više od mesec dana zimskih priprema konačno će se videti se na delu.

Banjički stadion biće poprište duela dva tima sa različitim ambicijama. Partizana - kome je cilj povratak na tron i Rada - koji prvenstveno želi da posle 30. kola više ne brine o opstanku.

U Humskoj su desetkom ocenili urađeno u Sloveniji i na Kipru, ali je mladi stručnjak na klupi Partizana napomenuo da ništa od toga neće važaiti ako ove nedelje ne pobede "građevinare" i dozvole "večitom" rivalu da odmakne na tabeli.

Partizan je generalnu probu imao u Limasolu protiv Urala (2:0). Ruski premijerligaš je nadigran i pobeđen, a sastav koji je nastupio u tom meču istrčaće i na teren stadiona Rada.

Zimska pojačanja Lenadre Tavamba i Mohamed El Monir biće na klupi, a udarnu iglu crno-belih čini najbolji napadački tandem Superlige - Leonardo i Uroš Đurđević. Na klupi "valjka" su još Stevanović, Đuričković, Mihajlović, Ilić i Kosović.


Glavni sudija meča je Srđan Jovanović. 

RAD: Filipović - Ljubinković, Maraš, Pajović, Radivojević - Drinčić, Ćulum, Lutovac, Denić, Rodić - Đenić.

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Janković, Jevtović, Everton, Stevanović - Leonardo, Đurđević. 

IZ MINUTA...

KRAJ!

89' Tavamba debituje, izlazi Leonardo.

85' Umesto Alena Stevanović na terenu je Saša Ilić.

STATIVE!

75' Auuuu... Prvo je Nikola Drinčić pogodio stativu Partizanovog gola, a već u sledećem napadu Đurđević je promašio NEMOGUĆE! Sam je bio ispred gola, ni golmana više nije imao za prepreku, ali je promašio!

Odlični napadač Partizana, Uroš Đurđević, imao ispred sebe prazan gol Rada, ali nije uspeo da postigne drugi pogodak za svoj tim na Banjici. Deluje nestvarno....
Izvor: YouTube


69' Leonardo je izveo slobodan udarac, Filipović je bio oprezan.

65' Vrlo lepa akcija Leonarda i Mihajlovića. Izveli su njih dvojica dupli pas, ali udarac "rezerviste" Partizana sa 17-18 metara otišao je daleko od gola.

61' Izmena, Nemanja Mihajlović umesto Marka Jankovića. 

- Mnogo bolja igra "parnog valjka", konkretno je krenuo Partizan u nastavku meča.

GOOOL!

55' Uroš Đurđević! Mladi napadač nastavlja seriju, ne staje! Posle kornera lopta je došla do napadača Partizana na ivici kaznenog prostora, ušao je metar-dva u šesnaesterac i jakim udarcem po zemlji, kroz šumu nogu, pogodio mrežu.

Gol
Izvor: YouTube


ŠANSA IZ AKCIJE ZA PARTIZAN!

50' Miletić je lepo probio po levoj strani, dobro centrirao na Leonarda, ali pokušaj Brazilca glavom nije bio precizan. Najbolja šansa za crno-bele iz akcije. Inače, Partizan je i na pripremama igrao bolje u drugom poluvremenu.

- Igra se već nekoliko minuta u drugom delu... 0:0!

Izvor: MN PRESS


Završeno je prvo poluvreme. Nije bilo golova, ali su bile dve odlične šanse, prva za Rad i druga za Partizan. Obe su plod velikih grešaka odbrane. Lutovac nije iskoristio lošu reakciju Miletića, a Maraš je nekoliko minuta kasnije mogao da postigne autogol. Golmani su bili sjajni...

PRILIKA!

33' Umalo autogol! Nesporazum Maraša i Filipovića, ali je golman Rada uspeo vrhovima pristiju uspeo da skrene loptu u korner.

31' Sporna situacija! Vulićević za Jankovića, krilni napadač je u prijemu "izabcio" svog čuvara, ušao je u kazneni prostor, pao, ali Jovanović se nije oglasio. Da li je uopšte bilo kontakta?

NEVEROVATNO KAKO RAD NIJE POVEO!

23' Miletić je kardinalno pogrešio u nameri da glavom vrati loptu do golmana Kljajića. Pored njega je bio Lutovac, presekao je loptu, ali nije uspeo da iskoristi "jedan na jedan" sa Kljajićem. Golman crno-belih je pokazao zašto je zaslužio "jedinicu" Superlige u prvom delu sezone.

20' Još nema golova, a Partizan nije dominantan. Rad igra vrlo, vrlo dobro.

I RAD NAPADA!

11' Rad je ugrozio gol Partizana i izvukao prvi korner. Đorđe Denić je bio u prodoru, oprezan je bio Marko Jevtović, uklizao je i izbacio loptu u korner. Posle udarca iz ugla gužva ispred Filipa Kljajića, ali niko od domaćih igrača nije uspeo da uputi udarac ka golu crno-belih.

7' Leonardo je ciljao iskosa sa leve strane, nije bio precizan!

PRILIKA ZA PARTIZAN!

4' Prva na meču... Nemanja Miletić je ubacio loptu, Leonardo dobro skočio, ali nije uspeo glavom da je skrene ka golu, ona je došlo do Uroša Đurđevića na "drugoj" stativi, ali je volej mladog napadača završio preko gola Rada.

3' Rad je dosta dugo držao loptu, a sada je u napadu Partizan, a svetloplavi se brane sa svim igračima na svojoj polovini terena. Nema prilika, ispituju se snage.

- Počelo je...

- Igrači izlaze... Teren deluje dobro, videćemo koliko će izdržati.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC