• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povređeni iz Niša: A šta da je bilo dete...

Autor mondo.rs

Miodrag Radović, član Skupštine KSS, kojeg je baklja pogodila u oko na finalu Kupa Koraća u Nišu doživeo je tešku povredu, kaže da je sve moglo i gore da prođe da je na njegovom mestu bio neko mlađi

 Izjava-povredjenog-clana-KSS-na-Kupu-Radivoja-Koraca-u-Nisu Izvor: MONDO/Mirjana Šegan
Izvor: MONDO/Mirjana Šegan

Finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu između Crvene zvezde i Partizana obeležio je težak incident.

Na meču, na kojem su uslovi za igru bili neregularni, u finišu treće četvrtine baklja koja je doletela sa tribine na kojoj su bili smešteni navijači Partizana pogodila je u oko Miodraga Radovića, člana Skupštine KSS i Skupštine regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije.

Radović (59) je zadobio teške povrede oka, a od siline udarca, kada ga je baklja pogodila, pao je sa stolice i zaradio i potres mozga.

Radoviću je odmah u hali pružena prva pomoć, a potom je prevezen u bolnicu u Nišu, gde su mu sanirane povrede.

"Uopšte nisam imao utisak da baklja ide pravo na mene. Samo sam malo pomerio glavu i čini mi se da mi je to spaslo život. Od siline udarca pao sam na pod, a Hitna pomoć me je na nosilima iznela iz hale", ispiričao je za "Večernje novosti" iz bolnice Radović.

Iskusni košarkaški radnik i jedan od najzaslužnijih što se u poslednje dve decenije finalni turnir Kupa Radivoja Koraća igra u Nišu, rekao je da je sve moglo i gore da se završi.

"Bio sam temeljno pretresen na ulazu, iako sam imao mesto u parteru, dakle, tu nešto nije štimalo kada su oni uspeli da unesu baklje. Treba da se postavi pitanje zašto je bilo više ljudi nego što je bilo mesta. Mi se sada bavimo posledicama, a mora da se reaguje pre nego što se desi ovo što se meni desilo" rekao je za "Kurir" Radović. "Ako želi, država može da se obračuna sa huliganima na sportskim terenima. Potrebno je uvesti kaznenu politiku koja se primenjuje u Velikoj Britaniji", naveo je član Skupštine KSS, koji je rekao da trenutno ne razmišlja o pokretanju odštetnog zahteva.

"Sreća u nesreći je to što je baklja pogodila baš mene. U neposrednoj blizini bilo je mnogo dece i dama. Da je baklja pogodila neko dete, moglo je smrtno da strada. Zar takva tragedija treba da se desi, pa da se država obračuna sa huliganima?", pita se Radović posle incidenta.

Radović, koji je posle incidenta bio pola minuta bez svesti, još ne zna kakve će posledice imati.

"Kada povreda bude sanirana moći će da se ustanovi da li ima oštećenje vida i koji je stepen oštećenja", izjavio je direktor Kliničkog centra u Nišu, prof. dr Zoran Radovanović.

Za bacanje baklje i teške telesne povrede nanete Radoviću osumnjičena su četvorica huligana, od kojih su trojica bili sa fantomkama. Višem javnom tužilaštvu u Nišu će protiv, zasada, nepoznatog lica, biti podneta krivična prijava zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje, saopštila je policijska uprava u Nišu.

Takođe, protiv 10 lica su podnete krivične prijave u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, jer su pokušali da uđu u halu Čair sa lažnim ulaznicama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC