• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Džeko je najbolji napadač u Seriji A“

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Brazilac Žoan Žesus (25), odbrambeni fudbaler Rome, izrazio je uvjerenje da je njegov saigrač Edin Džeko najbolji i najjači napadač u italijanskoj Seriji A.

Žesus je u najjačoj italijanskoj ligi od januara 2012. godine. Igrao je za Inter do jula prošle godine, kada je odlučio otići na pozajmicu u Romu.

“Obično gledam snimke napadača, kako bih vidio njihovo kretanje. Sve napadače u Italiji je teško čuvati, tu su Hoze Kaljehon, Antonio Kandreva, Gonzalo Iguain, Andrea Beloti i svi su veoma jaki i kvalitetni. Onda sam počeo trenirati sa najjačim i najboljim od svih, Edinom Džekom. Iako je visok, veoma je pokretan. Analiza napadača je veoma važna, u videu prepoznajete šta trebate raditi na terenu“, kazao je Brazilac za klupski radio i dodao da su ga pozitivno iznenadili Masimo Makarone, koji se odlično kreće i Mauro Ikardi, koji koristi svaki centimetar slobodnog prostora.

Džeko ove sezone igra sjajno u dresu Rome. Postigao je 29 golova u svim takmičenja i dijele ga samo tri od izjednačenja klupskog rekorda Frančesca Totija po broju pogodaka u jednoj sezoni.

Sa 19 golova dijeli prvo mjesto liste strijelaca Serije A, a sa osam je lider među “tobdžijama“ Lige Evrope.

Žesus je do sada odigrao 122 utakmice u Seriji A i postigao jedan gol u dresu Intera. Prije dolaska na “čizmu“ nastupao je za brazilski Internasional.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC