• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukidaju pretragu torenata, filmova, igara…

Autor mondo.rs

Google i Bing gotovo su potpuno onemogućili pretragu ilegalnog sadržaja u okviru svojih pretraživača, a očekuju se još rigoroznije mere!

Način na koji ste dosad tražili piratske sadržaje, torente, ilegalne prenose zabavnih i sportskih sadržaja su izgleda - ugašeni! Pretraživači Google.com i Bing.com značajno su pooštrili kriterijume zabrane pretrage piratskih i drugih internet torent i ilegalnih sadržaja.

Portal The Next Web preneo je vest, pozivajući se na britanski The Guardian, da Google i Microsoft u Velikoj Britaniji testiraju novi algoritam koji u pretragu unosi stroža pravila pretrage, koja će isključiti ili udaljiti rezultate za sajtove koji sadrže bilo kakav oblik piraterije na sebi. Piratski sajtovi neće biti potpuno izbrisani iz pretrage, postojaće i dalje, ali će umesto njih u rezultatima biti sajtovi koji nude legalne sadržaje iste tematike. Piratski i drugi linkovi biće, praktično „zakopani“ daleko i duboko, na što daljim stranicama s rezultatima.

Kod koji će Google i Bing primeniti u skladu je sa novim zakonskim odredbama britanskih i evropskih regulatornih tela koja kontrolišu distribuciju i sprovođenje prava autora sadržaja koji se piratizuju. Prema rečima TorrentFreak portala, nije poznato kada će se ovaj kod pojaviti van Velike Britanije, ali je sigurno da će se sprovoditi do leta, nakon čega će se izvršiti procena rezultata i uspešnosti.

Ako se nova praksa pokaže uspešnom pretraga za torentima i ilegalnim piratskim sadržajima mogla bi postati traženje „igle u plastu sena“ - bukvalno - jer mnogi korisnici i dalje koriste Google i Bing za dolazak do sadržaja koje žele da igraju, gledaju ili slušaju, a neće da ih plate, i mali deo ide direktno na torent sajtove.

Pratite mondo.ba i na Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS