• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Atletiko će revanš biti samo rutina!

Autor mondo.rs

Madriđani u sjajnoj utakmici došli do velike prednosti protiv Bajer Leverkuzena.

Kako stvari stoje, Atletiko Madrid će i četvrtu sezonu zaredom među osam najboljih timova Evrope.

Posle prvog duela osmine finala Lige šampiona, protiv rivala kojeg su 2015. u istoj fazi eliminisali penalima - Bajer Leverkuzena - Madriđani imaju prednost od dva gola. Na BajAreni:

Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid 2:4 (0:2).

Revanš je 15. marta na Visente Kalderonu, a ako ta utakmica bude makar 50 odsto ličila na ovu, očekuje nas odličan meč!

Bez šale, zaista sjajnu partiju priredili su i jedni i drugi, ali su greške austrijskog reprezentativca, Aleksandra Dragovića, preskupo košate domaći tim.

Štoper Bajera prvo je u 26. minutu nespretno reagovao na jednu dugu loptu i omogućio gostima kontru u kojoj je Kevin Gameiro strpljivo sačekao Antoana Grizmana, a onda mu asistirao za pogodak, da bi zatim u 59. skrivio penal iz kojeg je Gameiro vratio Atletiku "plus dva", nakon što je Belarabi u 48. minutu uspeo da smanji razliku. Prethodno je Saul prelepom "parabolom" u 17. minutu najavio goleadu.

I posle penala, igrači Bajera se nisu predali. Nastavili su da napadaju, kao što su činili većim delom utakmice, za šta su nagrađeni nespretnom intervencijom Moje i autogolom Stefana Savića u 68. minutu za 2:3.

Uporni Nemci, ipak, još jednom su zakazali u defanzivi, kada su u 88. minutu bili uspavani posle akcije Atletikovih igrača iz kornera i centaršuta Vrsaljka, koji je u gol pretvorio Fernando Tores.

Da je taj gol praktično rešio pitanje pobednika ovog dvomeča, najbolje pokazuju dva naivna prekršaja Gabija i Filipea Luisa odmah posle njega, kojima su dobili žute kartone, te neće imati pravo da igraju u revanšu. Očigledno su gostujući igrači toliko samouvereni u prolaz, da su rešili da "očiste kartone" pred četvrtfinale...

Bajer je u ovu utakmicu ušao bez suspendovanog Hakana Čalhanoglua, jednog od svojih najboljih igrača, kao i bez povređenog Larsa Bendera. Umesto Čalhanoglua, šansu je dobio 17-godišnji Kai Haverc, koji već ima 13 nastupa u Bundesligi, ali mu je ovo bio prvi put da je igrao u Ligi šampiona.

Probleme sa sastavom su imali i gosti, koji su bili bez Oblaka, Tijaga, Godina, Fernandeza, Huanfrana i Gaitana.

BAJER: Leno - Henrihs, Dragović, Toprak, Vendel - Arangiz, Kampl - Belarabi (66. Pohjanpalo), Haverc (56. Voland), Brandt (88. Bejli) - Ernandez.

ATLETIKO: Moja - Vrsaljko, Savić, Himenez, Filipe - Gabi, Saul, Koke, Karasko (78. Tores) - Grizman (78. Korea), Gameiro (71. Parti).

Utakmicu je sudio Vilijam Kolum iz Škotske.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Atletiko Madrid vodi 4:2 golom Fernanda Toresa u 86. minutu! Sjajno je reagovao napadač gostiju na centaršut Vrsaljka sa desne strane i udarcem glavom vratio dva gola prednosti Madriđanima.


- Sve je žešći pritisak Bajerovih igrača, ali gosti uspevaju da se odbrane. Prvo Stefan Savić, a potom i Filipe Luiz reagovali su na samo mitar-dva od gol-linije... Još desetak minuta do kraja.

- Još oko 15 minuta nade za Bajer Leverkuzen, koji ima inicijativu...

- GOOOL! Bajer ponovo uspeva da smanji razliku, autogolom Stefana Savića u 68. minutu posle nesigurne reakcije golmana Moje.

- GOOOL! Atletiko Madrid vodi 3:1 od 58. minuta, golom Kevina Gameira iz penala.

Dragović je rukama zaustavio Gameira. Prekršaj je počeo van kaznenog prostora, ali je Francuz pao u šesnaestercu, a sudija Kolum pokazao na belu tačku. Napadač Atletika nad kojim je faul napravljen odlučio je da preuzme odgovornost i - nije pogrešio.

- Fantastičnu brzinu demonstrirao je Kevin Gameiro u 53. minutu, ali je poslao loptu iza leđa Grizmana koji je bio pred golom Bajera. Mogla je to da bude gol-šansa za goste...

- Po drugi put u meču gosti pogađaju okvir gola! Gameiro je šutirao u 49. minutu iskosa sa leve strane, ali je pogodio bukvalno u mesto na kojem se spajaju prečka i stativa.

- GOOOL! Bajer smanjuje razliku golom Karima Belarabija u 48. minutu. Bendžamin Henrihs je ostao sam na desnoj strani, oštro centrirao u kazneni prostor, a tamo Belarabi spretno reagovao iz prve.

Poluvreme. Odlično prvo poluvreme za Atletiko Madrid, koji je počeo defanzivno nastrojen, ali je brzimim transformacijama u napad uspeo da stigne do značajne prednosti.

- Mogli su fudbaleri Atletiko Madrida, tačnije Antoan Grizman, da reše svaku dilemu već u 34. minutu. Reprezentativac Francuske bio je potpuno sam pred Lenom posle dodavanja Gameira, šutirao je iz prve, ali je golman Bajera uspeo da odbrani.

- Odlična "parada" Moje u 30. minutu posle šuta Kevina Kampla. Ostaje 2:0 za Atletiko.

- Opet umalo autogol, ovaj put u mreži Atletiko Madrida. Koke je uklizao i zahvatio loptu tako da je završila iza leđa Moje, ali srećom po goste, u korneru...

- GOOOL! Atletiko Madrid vodi 2:0 od 26. minuta golom Antoana Grizmana. Aleksandar Dragović je nespretno reagovao posle jednog ispucavanja, Kevin Gameiro je dobro kontorlisao loptu i sačekao saigrača da istrči, a potom ga poslužio "kao na tacni"...

- Zapretio je Havijer "Ćićarito" Ernandez u 21. minutu, lopta je ušla u ugao, ali nedovoljno jako da bi bio savladan golman Atletika, Moja.

- GOOOL! Atletiko Madrid vodi od 17. minuta posle majstorskog šuta Saula Nigeza iskosa sa desne strane u dalji ugao. Pružio se Leno koliko je dug, ali nije uspeo da dohvati loptu.

- Žuti karton za Bendžamina Henrihsa u 16. minutu, što znači da desni bek Bajer Leverkuzena neće moći da igra u revanšu.

- Preti Bajer. Samo dva minuta posle prečke na suprotnoj strani, Kampl i Brandt su zapretili, ali su dobili samo korner.

- Umalo da Atletiko Madrid povede u 12. minutu. Grizman je bio u prilici, ali je Leno dobro reagovao, a nekoliko sekundi kasnije zamalo da Vendel postigne autogol posle centaršuta Filipea Luiza. Prečka je, ipak, bila saveznik domaćih igrača.

- Prvu šansu imali su gosti u 9. minutu. Posle dobre akcije po desnoj strani, Karasko je pokušao da pronađe nekoga od saigrača u "srcu" kaznenog, ali je Henrihs pravovremeno uklizao i skrenuo loptu u korner.

- Očekivano, u uvodnim minutima ofanzivniji su domaći fudbaleri. Videćemo da li će uspeti to i da iskoriste. Gosti su se opredelili za kontranapade i čvrstu odbranu.

- Zanimljivo je da tribine BajArene nisu popunjene.

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

utorak, 21. februar:

Mančester siti – Monako 5:3 (1:2)
/Sterling 26, Augero 58, 71, Stouns 77, Sane 82 - Falkao 32, 61, Mbape 40/

Bajer Leverkuzen – Atletiko Madrid 2:4 (0:2)
/Belarabi 48, Savić ag 68 - Saul 17, Grizman 26, Gameiro pen 58, Tores 88/

sreda, 22. februar:

Porto – Juventus (20.45, RTS)
Sevilja – Lester siti (20.45, Arena sport 5)

utorak, 14. februar:

Benfika – Borusija Dortmund 1:0 (0:0)
/Mitroglu 48/

PSŽ – Barselona 4:0 (2:0)
/Di Marija 18, 55, Draksler 40, Kavani 72/

sreda, 15. februar:

Real Madrid – Napoli 3:1 (1:1)
/Benzema 18, Kros 49, Kasemiro 54 - Insinje 8/

Bajern Minhen – Arsenal 5:1 (1:1)
/Roben 11, Levandovski 53, Alkantara 56, 63, Miler 88 - Sančez 30/

Revanši će biti odigrani 7, 8, 14. i 15. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC