• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U tužnoj noći i jedna dobra vest za Partizan!

Autor mondo.rs

U isto vreme, izgleda da je KK Crvena zvezda dobila rivala u polufinalu plej-ofa.

U večeri eliminacije iz FIBA Lige šampiona, košarkašima Partizana stigla je i jedna dobra vest - rival za drugo mesto u ABA ligi poražen je u Ljubljani.

Olimpija - Budućnost 81:79 (23:19, 22:21, 19:22, 17:17)!

Podgoričani posle ovog neuspeha imaju dva poraza više od crno-belih, ali i Cedevite, a do kraja ligaškog dela regionalnog takmičenja dočekuju FMP Železnik i MZT Skoplje, pa dolaze u Beograd na derbi sa Crvenom zvezdom.

Najveću prednost, tim Gašpera Okorna imao je sredinom treće četvrtine kada je bilo 53:43, međutim tada se zaigrao lider plavo-belih Džej-Ar Rejnolds, poenima i asistencijama probudio je i ostale, tako da je Budućnost na ulasku u finiš stekla prvo vođstvo (72:73) još od prve četvrtine (13:14).

Ali, na tu seriju, Okornov tim reagovao je svojom serijom od 6:0, naterao Iljasa Zurosa da zatraži tajm-aut i naredi novi juriš koji je trojkom Rejnoldsa doveo goste na 80:79, posle čega je Suad Šehović morao da faulira Jurea Pelka, a ovaj iskusno pogodio prvo slobodno bacanje za 81:79, a onda promašio, ostavivši premalo vremena Borisu Savoviću čak i da proba šutem preko celog terena.

Nikola Janković i Brendon Džeferson ubacili su po 24 poena, prvi je šutirao 11/19 iz igre, drugi 5/10 za tri poena, a važnu rolu imao je i Gregor Horvat koji je uprkos šutu 0/3 za tri stigao do 12 poena, četiri skoka i osam asistencija.

Rejnolds je meč završio sa 17 poena (5/7 za tri), Oven Klasen pogodio je šest od sedam šuteva iz igre za 15 poena, kapiten Šehović postigao je deset, koliko i Savović, dok je Markus Vilijams imao još jedno loše veče - tri poena, četiri skoka i asistencija za 13 minuta na parketu.

Pročitajte kompletne rezultate i tabelu ABA lige, kao i parove tekućeg i narednog, 24. kola.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC