• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Borac će zaraditi od Metalegea 35.000 KM

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbalski klub Borac će od iznajmljivanja Gradskog stadiona jajačkom Metalegeu inkasirati sumu od 35.000 konvertibilnih maraka.

 FK Borac od rentiranja Gradskog stadiona će zaraditi 35.000 KM Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Jajački "kraljevi" će domaće utakmice u proljećnom dijelu sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrati u Banjaluci.

Od "rentiranja" banjalučkog Gradskog stadiona, Fudbalski klub Borac će od ekipe iz Jajca zaraditi iznos od 35.000 KM ili 5.000 KM po utakmici, potvrdio je u razgovoru za MONDO, funkcioner "Velikana iz Platonove" Vico Zeljković.

"Taj novac ide klubu, a ne gradu Banjaluci jer je Gradski stadion dat Fudbalskom klubu Borac na korištenje. Borac gazduje stadionom i plaća sve komunalne obaveze Banjaluci, tako da mi odlučujemo hoćemo li ili nećemo da iznajmljujemo stadion. Dogovorili smo se sa Metalegeom, riječ je inače o italijanskoj firmi koja posluje na prostoru Republike Srpske i koja zapošljava 200-tinjak radnika. Borac će na osnovu 'rentiranja' Gradskog stadiona na sedam utakmica inkasirati sumu od 35.000 KM. Ne vidim tu ništa sporno", izjavio je Zeljković našem portalu i dodao da s kompanijom iz Italije postoje planovi i za unapređenje saradnje u budućnosti.

Prema njegovim riječima, Borac će voditi računa i o stanju samog travnatog terena Gradskog stadiona.

"Zasad se raspored zna u samo prva dva kola. Mi najprije gostujemo Derventi, pa nam dolazi Rudar i ne poklapaju se termini utakmica s Metalegeom. Za pet mečeva se još ne zna raspored, ali sigurno je da ćemo mi igrati subotom, a ako se desi preklapanje, klub iz Jajca će igrati dan kasnije".

Interesatno je i to da je FK Krupa nakon što je izborio nastup u elitu bosanskohercegovačkog fudbala odbijen od Borca da igra na banjalučkom Gradskom stadionu svoju premijernu sezonu.

"Činjenica je da su u tom periodu postajali animoziteti i negativna atmosfera na relaciji Krupa Borac. Iz tog naslijeđa, donesena je takva odluka, što ne znači da će tako biti i u budućnosti. Koliko smo shvatili, Krupa će naredne sezone imati problema s terenom, pa smo mi raspoloženi svima da pomognemo. Doduše, Borac je na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu BiH, imamo šest bodova prednosti i dobar tim tako da vjerovatno nećemo biti u mogućnosti. Ali, želim da naglasim da više ne postoje problemi između uprava Borca i Krupe. Što je bilo, bilo je", zaključio je Zeljković.

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Banja Luka

Super mocemo da gledamo premijer ligu, a sto se tice stadiona on je gradski i ostaje tako a borac je bez stadiona to je to, ......!!!!!

лешинариборик

@Banja Luka vrati se u Drvar...

pametnica

Gradski stadion,sa razlogom se tako se zove a borac je samo korisnik koji ima ugovor sa gradom

King

Dzaba sve kada se duguje samo bivsim igracima 250 000 KM a dovode se novi igraci kojim ce " Velikan iz Platonove "takodje ostati duzan i tako u nedogled ! Pametnom dosta da procita izmedju redova !

Lesinar

Pa bolje Borcu nego lo***ima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC