• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbrža SD kartica - fotografi, radujte se!

Autor mondo.rs

Sony je predstavio nove SF-G SD kartice, sa do sada navećim brzinama pisanja od 299 MB/s.

 Najbrža SD kartica - fotografi, radujte se! Izvor: Promo/Sony

Sony je predstavio svoju novu SF-G seriju SD kartica koje će biti dostupne na proleće. Iz japanske kompanije poručuju da će ovo biti najbrža SD kartica na svetu sa brzinom pisanja podataka od 299 MB/s.

Kartice, veličina 32GB, 64GB i 128GB imaju i malo veću brzinu čitanja od 300 MB/s. Brzina im je prioritet, pa kartice podržavaju i UHS-II interfejs, koji dodaje još jedan red konektorskih pinova na karticu za povećane brzine prenosa na kompatibilnom hardveru. Više od bilo koje kartice pre, SF-G serija će biti pogodna za brze, profesionalne foto-aparate, za snimanje 4K video sadržaja, kao i za ostale tehnički zahtevne potrebe.

Da bi u potpunosti iskoristio ove neverovatne brzine, Sony će takođe ponuditi specijalizovane čitače kartica, da bi korisnici mogli brzo da prebace svoje podatke sa i na svoje kompjutere. SF-G serija će voditi računa o vašim podacima pa će, uz Sony-jev softver za spasavanje podataka, ove kartice biti otporne na vodu, visoke i niske temperature, udare, i X-zrake.

Za poređenje, dve najbrže SD kartice do sada su SanDisk Extreme PRO UHS-II serija i Lexar Professional 2000x UHS-II sa brzinama čitanja od 300 MB/s ali sa nižim brzinama pisanja od 260 MB/s.

Sony još nije objavio cene za ove kartice, ali gore pomenuta SanDisk kartica od 32GB se prodaje za oko 60 dolara. SF-G kartice su tehnički superiornije pa se očekuje da će im i cena biti nešto viša od toga poručuju iz engadget.com.

Pratite mondo.ba i na Facebooku, Twitteru, YouTube i Instagramu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS