• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RADNIČKI: Zvezda nema časne i moralne namere!

Autor mondo.rs

Radnički iz Niša osuo paljubu po Crvenoj zvezdi jer ne izmiruje na vreme ugovorene obaveze prilikom transfera Milana Pavkova. Klub sa "Čaira" izdao saopštenje za javnost u kojem objašnjava situaciju i poziva nadležne organe da reaguju.

 Radnički Niš Crvena zvezda nema šanse i moralne namere Izvor: MN PRESS

Radnički iz Niša "grmi" na Crvenu zvezdu!

"Meraklije", posle transfera MIlana Pavkova u redove šampiona Srbije ove zime, smatraju da su izigrani i prevareni. Nišlije su su pokrenule arbitražni postupak protiv Zvezde, jer, kako ističu, nisu ispoštovane ugovorene obaveze.

Radnički se u četvrtak oglasio i saopštenjem za javnost.

Ističe se da je Radnički postao prvi klub u Srbiji koji je javno izneo podatke iz ugovora o transferu i da je na taj način "želeo da podstakne transparentnost u vođenju kluba". Međutim, dodaje se da se crveno-beli iz Beograda nisu poneli u skladu sa ugovorom, odnosno da ne poštuju dinamiku isplate.

"Nažalost, FK Crvena zvezda nije ispoštovao ugovorenu dinamiku isplate po osnovu transfera čime smo kao klub dovedeni u veoma tešku i neravnopravnu situaciju, jer smo se obavezali prema igračima i zaposlenima da izmirujemo obaveze, kako tekuće tako i prethodne koje smo nasledili", stoji u saopštenju.

Zvezdin odgovor Radničkom: Poštujte propise


Radnički dodaje da to nije sve i da Zvezda odgovorom na tužbu pokušava da ospori legitimnost Ugovora o transferu.

"Pored navedenog, FK Crvena zvezda odgovorom na tužbu pokušava da ospori legitimnost Ugovora o transferu čime su nam jasno pokazali da je njihov cilj bio da nas dovedu u zabludu, a ne da nam plate za uredno potpisan Ugovor o transferu. FK Crvena zvezda osporava transfer igrača Milana Pavkova u FK Crvena zvezda koji je, gle čuda, uredno registrovan za FK Crvena zvezda i već je imao debitanstski nastup u prvoj utakmici prolećnog dela prvenstva. Razlog osporavanja Ugovora o transferu je činjenica da je Ugovorom o transferu ugovoren i 'EVENTUALNI' transfer igrača Stefana Ilića u FK Radnički iz Niša."

Dalje se objašnjava:

"Kao klub, nismo mogli da ugovorimo transfer igrača Stefana Ilića bez njegove saglasnosti već su kao što je ugovorom precizirano, ugovorene međusobne obaveze u slučaju transfera igrača Stefana Ilića u FK Radnički iz Niša. Činjenica da transfer igrača Stefana Ilića nije realizovan ne može na bilo koji način uticati na legitimnost Ugovora o transferu i obavezu koju FK Crvena zvezda ima prema FK Radnički iz Niša."

Napominje se da namere Crvene zvezde nisu ni časni, ni moralne.

"Način na koji FK Crvena zvezda pokušava da ospori ugovor o transferu igrača Milana Pavkova u FK Crvena zvezda je dokaz da namere FK Crvena zvezda nisu bile niti časne, niti moralne - već im je jedina namera bila da nas izigraju i dovedu u zabludu".

U radničkom se pitaju kakvu cenu ima činjenica da su prvi u Srbiji javno objavili sve detalje transfera.

"Nova uprava FK Radnički iz Niša je velikim naporima izmirila sve nasleđene obaveze kako bi mogli da registrujemo nove igrači i borimo se za vrh tabele, ali smo i tu dovedeni u zabludu jer smo mi naše obaveze izmirili dok pojedini klubovi nisu izmiri svoje obaveze a stekli su ista prava registracije novih igrača kao i FK Radnički iz Niša."

Nišlije su pozvale nadležne organe da reaguju.

"Pozivamo javno FK Crvena zvezda da obaveze koje ima prema nama izmiri kako bi i mi mogli naše obaveze redovno da izmirujemo. Takođe, pozivamo Fudbalski savez Srbije da zaštiti sve klubove od obmana i prevara kojima su izloženi, a koji fudbalu daju loš imidž i rasteruju gledaoce sa stadiona. FK Radnički iz Niša želi jednaka prava za sve klubove a na terenu neka pobedi bolji", zaključuje se u saopštenju FK Radnički.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC