• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK: Lester otpustio Ranijerija!

Autor mondo.rs

Čelnici Lester sitija posle poraza "lisica" u osmini finala Lige šampiona (ne i eliminacije) smenili Klaudija Ranijerija.

Čelnici Lester sitija napravili su potez veka, ali nikako ne pozitivan. Oni su u četvrtak odlučili da smene Kladuija Ranijerija, trenera koji je klubu prošle sezone doneo jedinu titulu u istoriji i tako napravio svetsku mega senzaciju.

I ne samo to...

Italijan je "lisice" uspešeno vodio i kroz prvu fazu Lige šampiona, gde je izborio, opet, najveći uspeh plasmanom u osminu finala elitnog takmičenja.


Lester siti je juče izgubio od Sevilje, ali daleko od toga da je ostao bez šansi za četvrtfinale. Naprotiv, rezultat 1:2 i te kako daje mogućnost "lisicama" da mogu među osam najboljih u Evropi.

Ali, za upravu Lestera to, očigledno, nije bilo dovoljno!

Podrška od pre dve nedelje očigledno je bila lažna.

Totalna podrška Ranijeriju


"Fudbalski klub Lester želi da apsolutno jasno pruži nepokolebljivu podršku treneru Klaudiju Ranijeriju. Svi u klubu misle da trenutna forma ekipe mora da se popravi, a uspeh bez presedana koji smo postigli u prethodnim sezonama zasnovan je na stabilnosti, zajedništvu i odlučnosti da se prevaziđu čak i najveći izazovi", pisalo je u klupskom saopštenju početkom februara.

Ranijeri je Lester preuzeo u julu 2015. Pošto je klub u poslednjem trenutku uspeo da izbegne ispadanje u sezoni 2014/2015, cilj postavljen ispred italijanskog stručnjaka bio je opstanak u Ligi. Ali, Ranijeri ne samo da je uspeo da sačuva premijerligaški status, već je u klupske vitrine uneo prvi pehar šampiona Engleske.

Istina je da se "lisice" ove sezne bore za opstanak u Premijer ligi, a ulje na vatru dolila je eliminacija od trećeligaša Milvola u FA kupu. Sa druge strane, u Ligi šampiona Lester je bio prvi u grupi i sada se bori za četvrtfinale.

Ranijeri je proglašen trenerom godine od strane FIFA. Zasluženo!

Lester je na svojoj zvaničnoj internet stranici saopštio vest navijačima, kao i da će brigu o timu, do postavljanja novog menadžera preuzeti direktor Krejg Šekspir i pomoćni trener Majk Stovel.

Klub je dobro poznate razloge naveo kao motiv da se donese "najteža odluka".

"Ranijeri je naš najuspešniji menadžer svih vremena, bez sumnje. Međutim, rezultati u tekućoj sezoni nisu dobri, a ugrožen je i opstanak u Premijer ligi. Smatramo da je neophodna promena trenera. Jeste bolna odluka, ali je u interesu kluba", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC